Published On: 4 Gusht, 2017

Qeveria e Shqipërisë urgjentisht të kërkojë heqjen e poshtërimit të popullit shqiptar nga kushtetuta e Maqedonisë

Nijazi Muhamedi

Gjuha e 20% është një mohim skajshmërisht racist i identitetit dhe i popullit shqiptar nga ana e maqedonasve.
Qeveria e sotme shqiptare imperativisht të kërkojë heqjen e këtij poshtërimi dhe të kësaj mosnjohjeje të popullit shqiptar nga kushtetuta e Maqedonisë, si kusht për marrëdhënie të mira ndërfqinjësore…!
Sepse, përmes këtij “bodrum-ligji mbi gjuhët e pakicave që duhet të bëjnë shërbëtorësinë poshtëruese të tyre “gjuhës së vetme zyrtare”, pra, maqedonishtes, gjithë folësit e kësaj gjuhe, që nga Shkupi e gjer në Gjirokastër e gjithandej ku ka shqiptarë, futen në rrotullamen e poshtërimit të ri e të vjetër, një poshtërim që as kolonialistët më të pafytyrë nuk kanë mundur t’ua bëjnë bile gjuhëve të fiseve afrikane, as folësve të tyre…! SHQIPTARI.eu

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...