Published On: 10 Shkurt, 2016

Qeveria e Shqipërisë miraton ngritjen e Byrosë Kombëtare të Hetimit para vizitës së John Kerryt në Tiranë

  • Qeveria Rama miratoi sot disa shtesa më ligjin për policinë e shtetit, të cilat konfigurojnë ngritjen e Byrosë Kombëtare të Hetimit, si një strukturë e veçantë në Policinë e Shtetit.

Projekt-ligji i miratuar sot parashikon se kjo byro hetimi do të ndjekë 9 lloje korrupsioni objekt i Prokurorisë për Krimet e Rënda.

Varianti i miratuar sot nga qeveria thotë se organizimi dhe funksionimi i byrosë hetuese përcaktohet nga ministri për rendin dhe sigurinë, me propozimin e drejtorit të policisë së shtetit, ndërsa veprimtaria e saj drejtohet dhe kontrollohet nga prokurori.

Drejtori i Byrosë së Hetimit, sipas projektit të ri, emërohet nga radhët e policisë së shtetit, prej ministrit për rendin dhe sigurinë publike, me propozimin e drejtorit të policisë së shtetit dhe pëlqimin e prokurorit të përgjithshëm.

Opozita tha se qeveria është përpjekur të bëjë lojëra politike me byronë e hetimeve si bëri me reformën në drejtësi. Partia Demokratike dha kohë më parë mirëkuptimin për ngritjen e kësaj byroje hetimore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...