Published On: 21 Shtator, 2016

Qeveria e Përkohshme me polici, bash si djemtë e Frenkit! Në Prizren, ushtarët gjerman kanë gjetur një shtëpi të torturës

  • Pasthënie pas një viti
  • Prof.dr.F.Munzel

 

“Këtë artikull për pavarësinë e Kosovës e kam shkruar para një viti. Thelbi i argumentit tim ishte se para luftës në Kosovë kishte dy shtete: Republika e Kosovës dhe shteti sero-jugosllav. Republika e Kosovës ishte bazuar në zgjedhje demokratike, të cilat kishin lindur një kuvend, një kryetar, një qeveri qendrore dhe disa qeveri komunale. Mbështetur në vullnetin e popullit, për të mirën e popullit, ky shtet e qeveriste vendin sa më mirë në rrethana shumë të vështira, organizonte edukimin, sistemin shëndetësor, ndihmën sociale etj.

Shteti serbo-jugosllav punonte kundër vullnetit të tij dhe jo për të mirën e popullit; mbështetur në terror, jo vetëm që plaçkiste e vriste, por edhe e bënte dëbimin e popullatës së vet nga toka e saj dhe ushtronte gjenocide. Me të vërtetë s’ishte më një shtet, ishte një organizatë mafioze, një shtet i dështuar (failed state) sipas së drejtës ndërkombëtare. Kështu, në Kosovë i vetmi shtet legjitim ishte Republika e Kosovës. Shteti serbo-jugosllav s’ishte gjë tjetër veçse një bandë kriminelësh.

Tani bashkësia ndërkombëtare e ka dëbuar këtë bandë. A është republika e Kosovës tani duke e udhëhequr popullin Kosovar në një të ardhme demokratike të lumtur?

Jo!

Republika e Kosovës nuk duket më. Ose më saktë, shfaqet krejtësisht e ndryshme. Doli një “qeveri e përkohshme” pa asnjë bazë demokratike, pa asnjë bazë tjetër (pretendon një marrëveshje në Rambuje, por e vetmja palë me legjitimitet demokratik në këtë Marrëveshje, LDK-ja, nuk merr pjesë në këtë “qeveri”, (përveç kësaj Rambujeja, sikundër dihet, dështoi), pa asnjë bazë tjetër përveç frikës dhe terrorit. Quhet edhe qeveri e UÇK-së, megjithëse, me sa duket, kjo UÇK nuk është UÇK-ja e Llapit ose e Dukagjinit, dmth., nuk është një nga pjesët e UÇK-së, të cilat kanë luftuar me sukses kundër serbëve, por është UÇK-ja e “policisë ushtarake”. “Ministri i Punëve të brendshme” i “qeverisë së përkohshme” u ka dhënë anëtarëve të kësaj “policie” letërnjoftime sipas të cilave kanë të drejtën “të mbajnë armë, të arrestojnë njerëz, të hyjnë nëpër shtëpi private, të konfiskojnë mallra”. Bash si djemtë e Frenkit. Në Prizren, ushtarë gjerman kanë gjetur një shtëpi të torturës ku kjo “polici ushtarake” torturonte…”

Hamburg, tetor 1999

 

Ps. Artikulli është botuar në shqip në disa vazhdime në Javoren e pavarur informative-analitike “Epoka”, nr.7/30 tetor 2000, që dilte në Tetovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...