Published On: 2 Maj, 2016

Qeveria e Kosovës i kërkon Facebook’ut qasje në 32 llogari të qytetarëve të saj

Duke qenë rrjeti social më i madh në botë, Facebook përballet gjithmonë e më shumë me kërkesa nga agjencitë federale në lidhje me të dhënat e përdoruesve në rrjetin social.

Sipas raportit më të fundit të transparencës të realizuar nga Facebook, është zbuluar se kërkesat e qeverive janë rritur me 13% në gjysmën e dytë të vitit 2015.

Kompania ka marrë mbi 46 mijë kërkesa për të dhënat e përdoruesve gjatë gjashtë muajve të dytë të vitit 2015, krahasuar me rreth 41 mijë kërkesa që ka marrë në gjysmën e parë të vitit 2015. Këtu përfshihen mesazhet, adresat IP dhe informacione rreth llogarisë së përdoruesve.

Në raportin e transparencës është përfshirë edhe Kosova, përcjell krokodili.al.

Sa i përket shtetit të Kosovës, Facebook mori 16 kërkesa në total gjatë periudhës korrik 2015-dhjetor 2015, që lidhen me të dhënat e 32 llogarive. Facebook iu përgjigj me të dhëna 37% të këtyre kërkesave.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...