Published On: 5 Shkurt, 2016

Qeveria Ahmeti-Gruevski çuditet pse të rinjtë po ikin

Kriza ekonomike dhe mungesa e një perspektive të sigurtë po i detyron të rinjtë ta braktisin vendin drejtë vendeve evropiane, njofton agjencia e lajmeve INA

Sipas të dhënave zyrtare në vitin 2015 rreth 80 mijë të qytetar e kanë braktisur vendin. Por, trend negativë i habitë përfaqësuesit e pushtetit.

Nga Agjencia për punësim thonë se ata kanë arritur të ofrojnë shumë vende pune dhe se në Maqedoni ka punë për ata që kanë dije, interes dhe vullnet për të punuar.

Drejtori i Agjencisë për punësim, Vlatko Popovski thotë se në Maqedoni, për çdo ditë hapen nga 500 deri në 600 vende punë. “Tash janë hapur si pozita punë për në fabrikën Xhonson Kontroll në Shtip. Në faqen tonë të internetit do të shpallet këto konkurse. Të rinjtë mashtroheh se jashtë vendit tonë fitohet shumë më tepër. Nëse punën e njëjtë e bëni në Maqedoni, do të fitoni afërsisht njëjtë sikur në perëndim”, shprehet ai.

Megjithatë, të rinjtë gjithnjë e më tepër nuk po shohin perspektivë në këtë vend.

Të lodhur nga sistemi i korruptuar dhe kriminal, nga mungesa e perspektivës, një pjesë e madhe e të rinjve në Maqedonisë, po e braktisin vendin drejtë një fillimin të ri në vendet e perëndimit.

Dëshira për ikje gjithnjë e më tepër po rritet. Kjo konstatohet edhe në studimin e fondacionit Fridrih Ebert, i cili potencon se më shumë se gjysma e të rinjve në këtë shtet duan të largohen në vendet evropiane, për të mos u kthyer kurrë më në vatrat e tyre, njofton agjencia e lajmeve INA.

Fatkeqësisht, në mesin e tyre, ka edhe mjekë, ekonomistë dhe të profesioneve tjera, të cilët janë ngulfatur nga politizimi i të gjitha sferave të jetës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...