Published On: 28 Shkurt, 2016

Qasja në dokumente zyrtare, sfidë për shoqërinë civile e gazetarët (Video)

Qasja në dokumente publike vazhdon të jetë sfidë për shoqëritë civile dhe mediet, raporton KTV.

Ata deklarojnë se institucionet e Kosovës, nuk ju japin të drejtë në qasje të informacionit zyrtar, edhe pse u garantohet me ligj, dhe thonë se një gjë e tillë dëshmon se këto institucione nuk janë transparente.

Drejtori i hulumtimeve në institutin GAP, Jeton Mehmeti, tregon se shpesh herë për këtë i është dashur të drejtohet edhe në gjykata.

Sipas tij edhe pse është ligji që garanton qasjen në informacione zyrtare, ai nuk po zbatohet.

Me Mehmetin, pajtohet edhe gazetari, Fitim Gashi, i cili është në mesin e shumë gazetarëve të tjerë që ndajnë të njëjtin hall. Ekzekutivi kosovar deklaron së është duke u angazhuar në ndryshimin e kësaj situate, duke thënë se hapi i parë drejt transparencës është ndryshimi i ligjit në fjalë.

Por Flutura Kusarit, juriste e së drejtës së medias, thotë se rekomandimet ndërkombëtare nuk thonë se ligji duhet të ndryshohet por kërkojnë zbatimin e tij.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...