Published On: 25 Qershor, 2016

Pushteti që po e rrënon shtetin!

 

Shkruan: Veton Zogaj!
Populli i Kosovës tash e sa kohë ka rrëshqitur në humnerën e krimit, të korrupsionit dhe të varfërisë e mjerimit, këtë tashmë secili qytetarë e ka kuptuar. Por, sikur të mos mjaftonte më kaq, kjo klasë politike që për vite më radhë e ka kapur dhe e ka uzurpuar këtë vend dhe si mos më keq e ka katandisur shoqërinë, duke e instaluar kështu një sistem të kalbur e të pa moral, duke e rrënjosur një sistem diktatorial, mu në kohën kur në mbarë botën demokratike, format e tilla diktatorial kanë kohë që janë çrrënjosur dhe kanë përfunduar. Ndërsa, tek ne mjerisht një sistem i tillë ka shtrirë rrënjë dhe po përpiqet për tu zhvilluar. Kjo që po ndodh është akti më i mjerë që mund t’i ndodh popullit të Kosovës, nga ky pushtet që i ka shpërfaqur hapur tashmë interesat e tij kriminale për copëtimin e territorit të vendit dhe që po e shpërfaqë çdo ditë e më shumë fytyrën e vërtetë të këtyre individëve trushpërlarë që mjerisht sot, janë në krye të institucioneve dhe nëpërmes grupeve të tyre kriminale po e degradojnë jetën e qytetarëve dhe po i rrënojnë deri në zhbërje vlerat e kombit tonë.
E që fatkeqësisht, mjerimi ynë qytetarë do të vazhdoj edhe për sa kohë ne nuk do ta ndërpresim rrugëtimin e kësaj kaste politike e cila e ekzistencën e saj e ka të menduar vetëm duke punuar në dëm të interesave të vendit dhe duke e ngulfatur jetën e qytetarëve. Nga se për të tillë njerëz është krimi, tradhtia dhe mizoria ndaj popullit dhe ndaj kombit, si parakusht i ekzistencës së tyre dhe i rrugëtimit të makinerisë së tyre politike-kriminale. Prandaj, të tilla grupe nuk ngurrojnë që ta ushtrojnë aq lirshëm dhe aq krenarisht turpin, mizorinë dhe zanatin e tradhtisë ndaj interesave të vendit. Është pikërisht aktualiteti i shoqërisë sonë, si shembulli më konkret ku mizorit e pushtetit ndaj popullit kanë arritur në kulmin e tyre dhe tashmë kjo klasë hipokrite e pushtetit aktual, pasi e ka ngulfatur jetën e qytetarëve, po vazhdon gjithnjë e më shumë duke e rrënuar sistemin demokratik në vend, duke cenuar lirinë dhe duke shkelë dinjitetin qytetarë. Në të vërtetë ky shembull i hipokrizisë politike që regjimi aktuale po e dikton, gjithnjë e më shumë po e zëvendëson konkurrencën politike, me pazarin dhe lakminë egoiste. Prandaj, shoqëria kosovare sot, po i vuan pasojat e këtij regjimi diktatorial. Ky pazar korruptiv, populist dhe jashtë çdo logjike i ka shndërruar institucionet e vendit në byro punësimi, ku deputetët dhe zyrtarët e klasës politike në pushtet, e zhvillojnë lirshëm biznesin dhe trafikimin klanor të tyre. Kjo ka bërë që sot institucionet e vendit të jenë të mbushura me skllevër politik të cilët janë servilizuar aq shumë sa që kanë frikë të shqiptojnë qoftë edhe një fjalë të vetme ndryshe nga liderët diktatorial të tyre.
Ky skllavërizëm politikë e ka mbytë alternativën demokratike në vend. Sot, kjo anarki e cila është instaluar tek ne e ka korruptuar demokracinë. Dhe si pasojë e kësaj, vetëm tek ne mund të shohësh deputetë që betohen si demokratë, ndërsa të njëjtit votojnë si anarkistë. Ky model i demokracisë tek ne e ka shpikur një kastë politike të mbushur me tradhtarë dhe për pasojë vetëm tek ne ndodh që ata të cilët e pranojnë skllavërinë, servilizmin dhe tradhtinë, krenohen me këtë mizori. Ky model vërtetë është përtej çdo koncepti për tu imagjinuar dhe si i tillë nuk ka përkufizim tjetër, përveçse marrëzi politike. Sepse nuk ka si të definohet ndryshe kur një klasë politike në emër të shumicës voton në favor të interesave klanore kriminale dhe në kundërshtim të interesave të qytetarëve dhe në dëm të interesit kombëtare. Ky model i të bërit pazar politikë mbi kurrizin e popullit, është një arrogancë e cila e ka ngulfatur jetën e qytetarëve, e ka ngulfatur lirinë dhe funksionimin e demokracisë. Për këtë arsye vendi ynë është i rrezikuar nga kjo kastë e pushtetit të cilët janë të skllavëruar nga liderët e përjetshëm të partive të tyre, janë të mposhtur nga liria e tyre dhe si të tillë veprojnë pabesisht, sepse ata nuk janë të lirë, ata tradhtojnë, sepse tradhtinë e kanë akt të ekzistencës së tyre. Pra, ata janë pronë e një pushteti, të një lideri, prandaj ata janë tradhtar. Si pasojë e kësaj, sot partitë në pushtet, janë dy parti anarkiste dhe më të nënshtruara ndaj diktatit si lider i tyre. Kjo është sëmundje kronike e këtyre dy partive që nga themelimi i tyre. Dhe për pasojë e këtij sistemi diktatorial, Kosovës i janë shkaktuar shumë tragjedi në këto vitet e fundit. Shembulli më konkret për ta kuptuar mizorin e këtij pushteti janë skandalet e fundit ku si pasojë e arrogancës së pushtetit është cenuar skajshmërisht ekzistenca e shoqërisë dhe e shtetit. Po të ekzistonte një fije e moralit njerëzor e politikë, ky koalicion qeveritar do të kishte dhënë dorëheqje me kohë, duke i hapur rrugë zgjedhjeve të parakohshme, dhe si rezultat vendi nuk do të kishte kaluar në këtë gjendje të jashtëzakonshme dhe në prag të shkatërrimit dhe kollapsit të tij. Por, është pikërisht mungesa e demokracisë brenda subjekteve në pushtet, është pikërisht arroganca, prepotenca dhe diktatura e cila është vë në shërbim të këtyre diktateve të cilët po e mbajnë me çdo formë e me çdo mjetë pushtetin e tyre.
Nga se në të kundërtën po të kishte triumfuar demokracia e cila ishte aq afër për tu arritur muaj më parë kur i gjithë populli ishte ngritur në këmbë kundër këtij regjimi të diktatit, atëherë ky regjim sot do të ishte në fundin e tij. Por, kjo nuk ndodhi, regjimi ende mbeti dhe për pasoj në vend po vazhdon të ngulfatet jeta e qytetarëve, po vazhdon degradimi institucional e shtetëror.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...