Published On: 13 Mars, 2016

Pushteti dhe opozita në shërbime antishqiptare!

Arber Gashi
Veprimet antiligjore nuk mund të arsyetohen me asnjë argument, sado përmbajtësor dhe i “vlerësuar” të jetë synimi politik. Aktet e dhunës nuk i kontribuojnë zgjidhjes politike të problemeve të shumta me të cilat ballafaqohet shoqëria jonë. Shteti i mirëqenies ekonomike, i demokracisë së mirëfilltë dhe i perspektivës së ndritshme kombëtare nuk mund të ndërtohet mbi parime përjashtuese dhe ideologji që janë në kundërshtim të plotë me synimin dhe ideologjinë tonë kombëtare. Prandaj, sulmet në institucione dhe ndaj zyrtarëve shtetërorë, nga shumica dërmuese e qytetarëve të Kosovës cilësohen me të drejtë si akte të papranueshme. Qytetarët nuk do ta pranojnë asnjëherë si metodë praktike të zgjidhjes së problemeve shoqërore dhe kombëtare, dhunën. Ata janë të interesuar për një shtet në të cilin monopoli i dhunës është i rregulluar me ligj dhe përdorimi i saj të jetë sa më i kufizuar dhe i monitoruar. Në kundërshtim me interesin e qytetarëve, politikat qeveritare dhe politikat e një pjese të partive të opozitës parlamentare, e kanë sjellur vehten buzë greminës morale. Veprimet e të dyja palëve po i hapin rrugë dhunës dhe konfliktit. Këtë situatë po e shfrytëzojnë edhe shërbimet antishqiptare, qëllim i të cilave mbetet një destabilizim në shkallë më të gjerë.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Rexhep Uka thotë:

    Analize shume me vend, nuk kam çka me i shtua.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...