Published On: 9 Janar, 2016

Pushtetarët e vlerësojnë ditë kritike protestën e sotme!

Tabori qeveritar është tejet i shqetësuar për protestën e sotme. Si duket edhe paraprakisht Qeveria ka pasur informacione se protesta e sotme mund të mbledhë mijëra e mijëra protestues. Aktualisht në kryeqytet ndodhen mbi 10 mijë protestues, ndërsa policia po provon me mekanizmat e saj të pengojë në një mënyrë a tjetër grumbullimin e sa më shumë qytetarëve. Burime të Shqiptari.eu kanë theksuar se sot se dita e sotme është kritike. Si duket edhe nëse protesta kalon paqësisht, qetësisht, turma e jashtëzakonshme do të mund të trondit lidhjen e koalicionit LDK-PDK. Hashim Thaçi nuk do të jetë i interesuar me krerët e partisë që ta çoj më tej këtë koalicion, për shumë arsye. Më e rëndësishmja, se duke e rrëzuar Qeverinë arrihet një impuls i jashtëzakonshëm në zhvillime, më e rëndësishmja për krimin e organizuar, që ta shtyjë procesin e funksionalizimit të Gjykatës speciale.

E dyta Thaçi nuk mund të ketë rrugë tjetër për shkak të bashkëpunimit të grupeve të tjera të interesit brenda PDK-së, me opozitën, dhe kjo mund të çojë në rrëzimin e qeverisë dhe tek një formulë e re e qeverisëse. Në këtë kontekst situata është shumë më kritike për LDK-në, se sa për vet partinë e Rugovës, pasi LDK-ja nuk mund të krijojë një qeveri të re, por edhe në këtë situatë sërish nuk do të kishte rrugë tjetër, pasi zgjidhja do të ishte vetëm shkuarja e vendit në zgjedhje të reja, pasi nuk do të mund të kishte një qeveri teknike, e cila do të mund ta rrumbullakësonte krijimin e gjykatës speciale. / Shqiptari.eu

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...