Published On: 10 Maj, 2016

Pula: Kosova dhe Serbia, njëkohësishtë në BE?


Besnik Pula

Nuk është larg mendsh që BE-ja ta aranzhojë anëtarësimin e përbashkët dhe të njëkohësishëm të Serbisë dhe të Kosovës në BE. Serbia këtë e përligj me idenë se po futet në BE “e tëra” (me Kosovën si pjesë të saj). Ndërkaq, si kusht për pranim, Kosovës i mohohet përfaqësimi (ose vota) në Këshillin e Ministrave të BE-së dhe në trupa të tjerë të BE-së, kështu që statusi i saj i kontestuar vetëm se bartet brenda strukturave të BE-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...