Published On: 4 Prill, 2016

Publikohet udhëzuesi për njohjen reciproke të diplomave Kosovë-Serbi

  • Pas arritjes së marrëveshjes Kosovë-Serbi, me ndërmjetësim të Bashkimit Evropian, për njohjen e diplomave, BE përmes një njoftimi për media, ka treguar udhëzuesin për njohje reciproke të diplomave në bazë të marrëveshjes fillestare të vitit 2011.

Diplomat fillimisht do të vërtetohen nga një organizatë e përzgjedhur nga BE, e pas këtij vërtetimi, mund të dorëzohet aplikacioni për njohje tek institucionet përkatëse të secilës palë. Njohja do të ndahet në pjesën profesionale dhe akademike.

“Diplomat fillimisht do të vërtetohen nga një organizatë e përzgjedhur nga BE. Pas këtij vërtetimi mund të dorëzohet aplikacioni për njohje tek institucionet përkatëse të secilës palë. Njohja do të ndahet në pjesën profesionale dhe akademike”, thuhet në njoftim.

Sipas komunikatës, njohja profesionale do të bëhet nga organet qeveritare përkatëse, brenda maksimumi 90 ditësh pas pranimit të aplikacionit, dhe me një pagesë prej 50 euro, ose ndonjë shumë të barabartë me të, dhe se kjo njohje do të konsiderohet e mjaftueshme për mundësi punësimi, përfshirë këtu edhe në organet qeveritare. Ndërsa për njohjen akademike, thuhet se procedurat do të varen nga institucioni individual i arsimit të lartë dhe do të kenë një afat të përgjithshëm prej pesë muajsh.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...