Published On: 26 Prill, 2016

PSHDK falënderohet në Kongresin Zgjedhor të Partisë Kristian Popullore të Zvicrës – CVP

Më 23.04.2016 në Winterthur, partia simotër e familjes demokristiane zvicerane – CVP, mbajti Kongresin Zgjedhor, ku u zgjodh Kryetari i ri, Kryesia dhe u votuan çështjet me të cilat do të mirret kjo parti në jetën politike zvicerane.
Kryetar i ri u zgjodh Gerhard Pffister, nga Kantoni i Zug-ut me 340 vota pro dhe 12 kundër.
“Kryetarit dhe Kryesisë së re u deshirojmë punë të mbarë ne realizimin e qellimeve të tyre politike e konceptuale. Falenderojmë për bashkëpunim të sinqert Kryetarin e deritashëm Christophe Darbellay dhe Sekretaren Gjenerale Beatrice Wertli”, thuhet në njoftimin e Bashkësisë së Degëve të PSHDK-së në Zvicër.

Me ftesë të veçantë, në mesin e 48 mysafirëve nga Zvicra, Gjermania e Austria, PSHDK-në e përfaqësoi bashkëkryetari i Bashkësisë së Degëve të PSHDK-së në Zvicër, Gjokë Paloka.
Gjatë Kongresit në takime të shumta individuale me ish Kryetarin Darbellay, Sekretaren Wertli dhe zyrtarët e CVP nga Kantonet Zürich, St.Gallen, Aargau, Solothurn, Bern, Basel, Gjenevë dhe Freiburg, PSHDK-ja u falënderua për angazhimin e sinqertë në zgjedhjet nacionale të Zvicrës me kandidatët e propozuar dhe grupet profesionale të punës gjatë këtyre zgjedhjeve.

Në vazhdimësi, zyrtarët e CVP-së kërkuan edhe angazhime tjera konkrete të përbashkëta në drejtim të integrimeve politike, institucionale dhe politikave përfaqësuese në Kantone të ndryshme, ku PSHDK-ja në Zvicër me sinqeritetin e përvojën e vet tregoi se din dhe mundet të ketë rezultate të matshme.

“CVP-së, partisë qe 26 vjet pandërprerë na përkrahu si popull, shtet dhe koncept politik shqiptar demokristian, i dëshirojmë shumë suksese në vazhdim”, thuhet në njoftimin e PSHDK-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...