Published On: 15 Gusht, 2016

Pse Qeveria e Kosovës nuk e përgënjeshtroi se nuk ka pasur kampe trajnimi për opozitën siriane

 

Agim Vuniqi

Është pyetje hipotetike a janë të rinjtë e burgosur shqiptarë terroristë apo nuk janë dhe si ndodhi që në një vend, i cili u pavarësua me 2008 të “pjellin” terroristët, kur dihet se në vetë formimin e tyre, por edhe të baballarëve, gjyshërve e stërgjyshërve nuk ka pasur terrorizëm, si është e mundur që këta të rinjë të jenë të implikuar në skema të terrorizmit ndërkombëtarë, kur dihet që formimi dhe organizimi i organizatave të tilla sponzorohet nga shteti, dhe cili është shteti i tyre dhe ku jetjojnë, kanë jetuar ata, dhe çka ka bërë shteti deri më tash për ta, apo nuk ka ditur se ç’po ngjet në vendin, në të cilin kanë të drejtë zyrtare të bartin armë vetëm policët e uniformuar dhe usharët…

Këtyre ua mbylli dyert së pari qeveria me mosplotësimin e standardeve pastaj BE-ja, e cila ua ndaloi shqiptarëve të Kosovës lëvizjen e lirë me mosdhënien e vizës së bardhë Shengen, dhe siç ndodhë në realitet shumë të rinjë avanturiste ia mësyen Sirisë, duke pretenduar se po i ndihmojnë sirianëve të çlirohen nga diktatura e Asadit, si dikur kur shkonin të rinjtë shqiptarë të luftonin në Spanjë, në luftën civile kundër Frankos.., çështja është se në Kosovë nuk funksionon asgjë, keta kane pasur nevoje per trajtim nga ana e psikologut… te rritesh si femi i diskriminuar, i lene pasdore, me gjithe ato trauma te luftes dhe spastrimit etnik dhe te ghetoizohesh pas luftes pa asnje te drejte, as te shkollimit te dinjitetshem, as te punesimit, as te krijimit te familes normale, me rini te droguar cka do te pritej perveq rebelimit dhe luftes kunder gjithe botes, keta te rinje nuk jane per burgje, keta kane nevoje te trajtohen nga institucionet perkatese mjekesore… Vendin ne burg e kane te gjitha qeverite e pasluftes, te cilet uzurpuan, plackiten dhe vjedhen vendin, duke ua pamundesuar te rinjeve jeten e dinjitetshme, keta jane terroristet qe duhet te burgosen… Te del ministri buzagaz te pret delegacionin e opozites siriane zyrtarisht, dhe ata te kerkojne te trajnohen ne kampet e Kosoves publikisht, duke parapelqyer luften guerile te UÇK-së si model, dhe duke mos u përgjegjur asnjeri nga politika, është më tepër se padrejtësi… Pse nuk i përgënjeshtroi deri më tash politika zyrtare e Kosovës se nuk ka pasur kampe trajnimi, për opozitën siriane, dhe pse nuk u distancuan politikisht nga kërkesat e delegacionit të opozitës, e cila vizitoi Kosovën, dhe e njëjta vizitë është/ishte edhe në web faqen e Ministrisë së Jashtme… e tërë përgjegjësia bie mbi ta, ata janë shefat e lulzimit të terrorizmit në Kosovë…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...