Debate Lajmi Levizes

Pse ne mos të bëjmë çmos që ta lirojmë femrën nga dhuna me mbulesë arabe

Dhuna mbi femrat

Haki Bunjaku

Kjo dukuri kanceroze është kah merr hov e përhapet me të madhe nën ndimin e meshkujve tutor e dhunues, të cilët janë primitivë, injorantë, të poshtër e idiotë. Kanë rënë nën ndikimin e huaj apo edhe të një page të pistë e të përkohëshme; vetëm sa për ti mbuluar me plafin e turpit.

Mbulesa e kokës nuk ka fare të bëjë me fenë, me civilizimin, as me traditën kombëtare. Është damkë që çon drejt shkombëtarizimit.

Shamija, mbulesa e kokës, apo postilka arabopalestineze është një turp për ne e shoqërinë, por më shumë një marri idioteske e atyre ahmakëve që e kanë detyruar.

Kjo dukuri çoroditëse është një kopjim i primitivizmit animal Afrikano Verior dhe që bie ndesh me kulturën, traditën e fenë tonë.

Afrika Veriore është në kufi me Egjiptin, ku fillimisht pat ndikim mbulesa e kokës (shamija), por më vonë shteti në Egjipt duke parë marrëzinë e saj; zyrtarisht e ndaloi.

Një ndalesë të tillë zyrtare duhet ta aplikoi edhe shteti ynë, sa më parë!

A bëhet bre?!

Nëse ec rrugëve të qyteteve të Kosovës, të ikë mendja: -Mos je në xhungllën afrikane apo në qytetet arabike.

Këtu, në Cyrih, kuartieri: Aucelg, jetojnë shumë zezakë që femrat edhe fëmijë mbajnë mbulesë koke, telefona mobil, ku flasin zëshëm, sa ti ngacmojnë të dyja.

Prej tanëve është një familje nga Gjilani që ai ahmaku ua ka detyruar mbulesën femrave të shtëpisë së tij dhe vetë që të bie në sy si i krisur, shpesh del në park me një fustan të gjerë, si prej lini. E urrej, prandaj kurrë nuk përshëndetem me të.

Mua, femrat me mbulesë koke, më pengojnë. Nuk u flas, nuk u shkoi dhe as nuk i pranoi, por nuk është krejt faji i tyre, por i meshkujve kryekungull pa fara.

Sipas hulumtimeve indirekt, kam ardhë në konkludim se të gjitha mbulesat janë akt i dhunës mbi botën femërore.

E pse ne mos të bëjmë çmos që ta lirojmë femrën nga dhuna, se pa emancipimin e femrës nuk ka zhvillim asfare.

Edhe shamija po mbetet një çështje snobi e budallakije të trashë.

Unë jam i betuar në komb e flamur që të mos pajtohem me prapështitë dhe ato që trajtohen si bacil e kombit, ti luftoi me të gjitha mjetet.

Kjo damkë (shamija) është luftë klundra kulturës sonë dhe humbja e lirisë së kulturës tradicioonale, është më e keqja ndër të gjitha humbjet.

Prandaj në shkatërrimin e kulturës tonë kombëtare; po investojnë Rusija e Sërbija,përmes Arabisë e Turqisë dhe përmes klerikëve tanë faqezi e të arabizuar.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *