Published On: 12 Qershor, 2016

Pse kryemifitiu i Beogradit Abdullah Numan “vajton”  varret e Serbisë në Kosovë e jo varret e  Srebrenicës?!


  • Barometri diplomatik
  • mehdihyseni
Prof.Dr.Mehdi HYSENI
 
Sepse nga leksionet politiko-propagandistike shtetërore dhe religjioze të nacionalshovinizimit etnocentrik autodestruktiv dhe fashist serbomadh antishqiptar, kryemifitiu i Serbisë, Ivan Trifunoviq alias Abdullah Numan  është frymëzuar dhe pajisur me urrejtjen, me armiqësinë, me ndërrimin dhe me keqinterpretimin e tezave serbomëdha në funksion të shpërfytyrimit dhe të mohimit  të historisë shumëshekullore të  qenies së identitetit  kombëtar shqiptar në Ballkan (1878-2016).
 
Këtë strategji politiko-propagandistike, religjoze dhe ushtarake  të ndërtuar nga projektet dhe nga platformat  nacionaliste   garashaniane  dhe hitleriane të qarqeve shtetërore, kishtare dhe akademike kuazishkencore të  Beogradit, e provojnë edhe shfarosja dhe gjenocidet e deritashme të Serbisë së Madhe ndaj kombit shqiptar në territoret autoktone të Shqipërisë Etnike (1878-2016).
 
Pse Hoxhës Abdullah “i djeg aq shumë” Kosova e pavarur?
 
-Sepse quhet Ivan Trifunoviq, është serb sikurse të gjithë serbët e tjerë, kur është në pyetje  mohimi i lirisë dhe i pavarësisë së Kosovës dhe i shqiptarëve  në Preshevë, në  Bujanoc dhe në Medvegjë. Abdullah Numan frymon, mendon, vepron, agjiton dhe lutet krejt njësoj sikurse patrirku i tij Irinej, sikurse presidenti i tij Tomislav Nikoliq, sikurse kryeministri i tij Aleksandar Vuçiq, edhe pse është i konvertuar në  fenë islame, të cilën e ka  biznes politik dhe përfiton materialisht nga ajo, jo që i fle në zemër dhe e do atë. Ndryshe, ai nuk do të deklarohej kundër së drejtës historike, ligjore dhe legjitime të shqiptarëve mbi Kosovën e tyre të pavarur dhe sovrane, duke e quajtur “njëfarë shteti të pavarur”, ashtu siç e quajnë kryepopi i Serbisë, Irinej, presidenti Nikoliq,  kryeministri Vuçiq, Daçiqi, Shesheli, Gjuriqi, Vulini…etj.
 
Ja, se si kryemiftiu Abdullah Numan  ia fillon rrëfimit të tij politiko-propagandistik në frymën e kukamës shekullore të popave të Kishës Ortodokse Serbe, se gjoja pas pavarësimit të Kosovës nga Serbia (shkurt 17, 2008-MH) “objektet dhe simbolet fetare serbe, që me shekuj janë ruajtur edhe në kohën e Turqisë brenda një nate u gjenden në  njëfarë shteti të pavarur, larg atyre që i respektojnë dhe që  e ushtrojnë fenë e vet” (aludon në serbët që e kanë braktisur Kosovën më 1999, si rrjedhojë e  fajësisë, e frikës dhe e përgjegjësisë  së tyre në mbështetjen dhe në involvimin e kryerjes së krimeve të gjenocidit serb  ndaj shqiptarëve – MH). (http://koha.net/?id=27&l=117781).
 
-Çfarë “vajtimi” absurd është kjo farë deklarate e pamend, konfuze dhe diletante e këtij farë hoxhe analfabet, kur dihet se pas pavarësimit të Kosovës (17 shkurt 2008), sakralet, kishat dhe simbolet religjioze, si dhe varrezat serbe kanë ngelur në Kosovën e pavarur dhe sovrane, ashtu sikurse ato në Slloveni, në Kroaci, në Bosnjë, në Maqedoni dhe në Mal të Zi etj.
 
Prandaj,  simbolet kishtare dhe varrezat serbe në Kosovën e pavarur nuk mund të kenë tjetër status ligjor, ndryshe nga ato në Kroaci, në Bosnjë, në Slloveni, në Maqedoni… etj.
 
Të gjitha kishat, manastiret, simbolet dhe varrezat serbe në Kosovë janë gjendje të rregullt dhe të mbrojtura ligjërisht, askush nuk i ka asgjësuar e as nuk i ka “privatizuar” ato për ndonjë “biznes” të tyre.
 
Këtë të vërtetë e di edhe hoxha Trifunoviq-Numan, edhe kryepatriarku i tij Irinej (Miroslav Gavriloviq), por këtyre iu  “dhemb shumë”, pse Kosova ka fituar lirinë  dhe pavarësinë, jo pse  simbolet kishtare dhe varrezat serbe  janë të rrezikuara nga  shqiptarët dhe nga Republika e pavarur e Kosovës. Kjo nuk është fare e vërtetë, por propaganda e vjetër  e shtetit dhe e kishës serbe, që në vazhdimësi po luftojnë, që ta zhvlerësojnë lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, në mënyrë që atë ta rikthejnë nën  sundimin e dikurshëm kolonial të Serbisë (1912-1999).
 
Sa më sipër, krejtësish, është më se e qartë sek, çfarë e ka shtytur kryemiftiun e Serbisë, që Kosovën ta quajë “njëfarë shteti të pavarur”, kur, tanimë që 8 vjet, Kosova është shtet i pavarur dhe sovran (jo “njëfarë shteti”, të cilin nuk e njeh Abdullah  Numan, ashtu sikurse patriarku Serb Irinej-Kisha Ortodokse e Serbisë, as Republika e Serbisë me presidentin e saj në krye, Tomislav Nikoliq dhe me kryeministrin e qeverisë, Aleksandar Vuçiq) i njohur nga  112 shtete të Kombeve të Bashkuara. Kjo do të thotë se nuk kemi të bëjmë me një  kuazishtet të dobët dhe të palidjgshëm, por me një shtet normal të mirëfilltë sipas së drejtës ndërkombëtare, edhe pse deri tani ( si shkak i VETO-s së Rusisë në Këshillin e Sigurimit të OKB –së) nuk është njohur nga ana e Kombeve të Bashkuara.
 
Kjo   është e vërteta, jo rrena dhe spekulimi propagandistik  dezinformues i kryemiftiut të Serbisë, Abdullah Numan,  i cili për t’ia “lëmuar qimen” politikës  kakofonike dhe simfonike të regjimit dhe të Kishës Ortodokse Serbe, sheshit nuk e njeh Republikën e pavarur dhe sovrane të Kosovës, por ashtu sipas mësimeve religjioze-politike të kryepatriarkut serb Irinej, Kosovën e ka quajtur “njëfarë shteti i pavarur”.
 
Kosova nuk është e Serbisë, as nuk është kurrfarë  “shumska-genocidna  srpska republika” e Bosnjës!
 
Kosova nuk është “njëfarë shteti” si  “ srpska shumska republika ”  e Radovan Karaxhiqit dhe e Ratko Mladiqit në Bosnjë, që është krijuar me gjenocid,  por është shtet i pavarur dhe sovran(shkurt 17, 2008), që është formuar në mënyrë të ligjshme dhe paqësore në përputhje të plotë me rregullat dhe me normat e së drejtës ndërkombëtare, të cilën deri tani e kanë njohur 112 shtete të Kombeve të Bashkuara.
 
 Kryemiftiu serbomadh Ivan-Abdullah Numan i Beogradit “vajton” simbolet kishtare dhe varret serbe në Republikën e Kosovës, me qëllim që ta shpërfytyrojë dhe ta mohojë  të drejtën natyrore, historike dhe të vetëvendosjes së  mbi 90% të shqiptarëve mbi Kosovën e Shqipërisë Etnike.
Mirëpo, Serbia (shteti+kisha+shkenca) deri më sot nuk ka mundur, as që do të mund ndonjëherë ta zhdukë përfundimisht tërë qenien shqiptare nga territoret dhe nga vatrat e tyre indigjene në Shqipërinë Lindore ( Bujanoci, Medvegja, Presheva dhe Kosova).
 
Pavarësisht se kryepatriarku serb Irinej dhe kryemiftiu Abdullah propagandojnë se “Kosova është djepi dhe koka e Serbisë”, kjo nuk është e vërtetë, por një gënjeshtër dhe falsifikat historik, politik dhe juridik, që në frymën e miteve romantike nacionalshoviniste mesjetare serbe dhe të praktikës zbatuese të gjenocideve shekullore serbe synon shpërfytyrimin mijëravjeçar të qenies autoktone shqiptare në Gadishullin Ballkanik.
 
Pra, ky është motivi dhe shkaku kryesor, pse kryemiftiu serb Abdullah Numan nuk njeh Republikën e Kosovës, por e  quan “njëfarë shteti të pavarur”, se gjoja  “nuk kujdeset” për kishat dhe varret serbe në Kosovë!?
 
 –Kjo është një rrenë e barasvlershme me rrenën e patriarkut Irinej, kur thotë se “Kosova është koka e Serbisë, trupi i së cilës nuk mund të jetojë pa të”!?
 
-Do të ishte e udhës, që kryemiftiu  Abdullah Numan, të mirrej me punët e xhamisë, të mos mirrej me politikë nën vellon fetare islame, duke e gënjyer “xhematin e tij”, duke gënjyer serbët, shqiptarët, Ballkanin, Evropën dhe bashkësinë ndërkombëtare, se  gjoja “Kosova është serbe” dhe se në të   “janë të rrezikuara varret dhe simbolet kishtare serbe”.
 
-Kjo është një gënjeshtër, që nuk ka kurrfarë mbështetjeje dhe kurrfarë justifikimi qoftë mbi bazën fetare, morale, qoftë mbi atë politike, juridike dhe historike, sepse Kosova është e pavarur, nuk është e Serbisë, por e Shqipërisë Etnike.
 
Për më tepër, në Kosovën e lirë dhe të pavarur minoriteti serb gëzon të gjitha të drejtat dhe liritë sipas Kushtetutës, dhe sipas të gjitha instrumenteve dhe standardeve të së drejtës ndërkombëtare. Mirëpo, fatkeqësia është se, serbët janë të manipuluar, të mashtruar dhe të nxitur nga kisha serbe dhe nga qeveria e Serbisë, që të mos e njohin Kosovën si shtet të tyre, por Serbinë.
 
Ky është problemi që kërkon zgjidhje si në sfondin e politikës ndërshtetërore Kosovë-Serbi, ashtu edhe në atë evroopian ndërkombëtar, jo  statusi i pavarur i Kosovës, as mbetja e minoritetit serb (6%), as mbetja e simboleve kishtare dhe e varreve serbe në Kosovë, ashtu siç ka deklaruar në mënyrë tendencioze, të njëanshme dhe provokuse kryemiftiu serb, Abdullah Numan.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...