Published On: 16 Gusht, 2016

Pse hesht Janullatosi për vrasjen eshqiptarit në Greqi?

Pëllumb Marnikollaj, është nga Lezha. është katolik, pra i krishterë. Ishte dhe është shqiptar.
U vra në një vend si Greqia ku nuk është në fuqi ligji i dënimit me vdekje. Pra u vra krejtësisht pa të drejtë pamvarsisht sepse ishte ndaluar apo arrestuar nga Policia Greke.

Kur të vret Policia, domethënë se të vret Shteti. Dhe kur të vret Shteti i një vendi, qoftë shqiptar apo i huaj, krimi i vrasjes bëhet edhe më i rëndë, edhe më i thekshëm sepse tashmë është një Krim Shtetëror. Në këtë rast një krim shtetëror i shtetit Grek.

Bën habi përveç shumë gjërave të tjera, se si ka një heshtje të autoriteteve, edhe pasi ekspertiza mjeko-ligjore, zyrtare shqiptare, doli në përfundimin se Marnikollaj është edhe torturuar para se të vritej.

Disa vite më parë, u vra në Himarë Aristotel Guma. Një vrasje e dhimbshme, e padrejtë dhe e dënueshme. Por nuk ishte një vrasje shtetërore, por një vrasje pasioni, apo inati apo edhe nacionaliste po të duam, por e një individi, që sot është në burg. Në burg dhe i harruar, sepse “Drejtësia” për veprën e tij të rëndë është bërë.

Asokohe kur ndodhi vrasja e Gumës, Hirësia e tij Janullatos, u rrëfye shumë aktiv, madje edhe mori pjesë në ceremonitë përkujtimore të tij.

Madje ai mbajti edhe jë Meshë kishëtare në përshpirtje të “martirit” Aristotel Guma. Dhe mirë bëri Hirësia e Tij!

Po sot pse hesht Hirësia? Apo sepse u vra një shqiptar, pamvarsisht se është i krishterë. Apo sepse u vra në Greqi dhe u torturua nga policia Greke? /360grade/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...