Published On: 3 Maj, 2016

Pse habiteni me Selimin? Selimi: “Gjyshi im ka qenë anëtar qeverie në ish Jugosllavi”

  • Pse tashti kaq shumë zhurmë ndaj intervistës së z. Petrit Selimi?

Driton Tali

Ka qe dy ditë që mediet eletronike me pompozitet e japin një (biçim) lajm se zv ministri i Punëve të Jashtme, z Petrit Selimi, në një emision të TV Graçanicës (Slobodno srpski), paska thënë se:

“Unë nuk kam asgjë kundër serbëve. Familja ime ka jetuar shumë vite në Beograd. Babai i im ka punuar në KPD (burgun) e Lipjanit… Ne kemi dëshirë me jetuar me ta… Baballaku im është Asllan Fazliu. Ai ka qenë një kohësekretar i Komitetit Komunal të Prishtinës dhe një kohë të gjatë ishte kryetar i LSPP-së të Jugosllavisë. Së këndejmi, jam për kthim dhe rregullim të statusit të serbëve në Kosovë me Asociacion”.

Me të vërtet çka ka këtu diçka të re që nuk e kemi ditur dhe tashti duhet ta debatojmë???!!!

Se z. Petrit Selimi është për Zajednicë???!!! Po ky zotëriu moti është deklaruar ashtu!!!

Apo, mbase mediet mendojnë se patritotët e PDK, e sidomos ish antititistët, si bie fjala, ish komandanti i Shtabit të Pergjithshëm të UÇK, z Azem Syla, tashti i burgosur si i dyshuar për krim të organizuar, e ish të burgosur politikë të tjerë (anëtarë të PDK), nuk e kanë ditur, se z Petrit Selimi është pinjoll i një familje titiste?!

Nëse edhe z Kadri Veseli, si disident dhe ish shef i SHIK (organizatë që sipas tij ka arritur “me thasë t’i marrë dokumente UDB-ës edhe ate në Beograd”), nuk e ka ditur këtë fakt, ai, por edhe të gjithë patriotët tjerë të PDK kanë mundur ta pyesin cilindo qytetar të Prishtinës e kishte për t’i treguar. Edhe ate jo vetëm për z Petrit Selimi, por edhe për z Ahmet Shala, z. Arsim Bajrami,. z Hajredin Kuçi, z. Enver Hoxhaj…

Bile, sa i përket z Petrit Selimi, ata kanë mundur t’i kuptojnë këto gjëra edhe pa pyetur askend vetëm t’i kishin shikuar emisionet e tij të mëparshme në TV Graçanicë ( pra, Slobodno srpski) si psh ate të datës n 03.06.2012 apo ate të shkurtit të vitit të kaluar, dhe do të kuptonin personalitetin e z Selimi, i cili asnjëhere nuk e ka mshefur por gjithmonë ka qenë i njejtjë në deklarata.

Ja bie fjala, në emisionin e 2015 (shih nga minuta 50:45), shumë qartë e thjeshtë e shpjegon begraundin e tij, duke thënë se:

“Gjyshi im ka qenë anëtar qeverie në ish Jugosllavi, në realitet njëri nga ata që e hartuan Kushtetutën e 1974; edhe stërgjyshi im ishte po ashtu në Kuvendin e Mbretërisë së Serbisë…”

Pra kemi të bëjmë me një njeri i cili “politikën e ka në gjak”, një njeri i cili edhe stërgjyshin e ka pasur deputet të Krajlit!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...