Published On: 6 Shkurt, 2016

Pse fëmijët e padisiplinuar kanë më shumë gjasa të jenë të suksesshëm?

femij autist
Hulumtimi i ri tregon se fëmijët të cilët kanë injoruar rregullat edhe prindërit e tyre kanë fituar më shumë se të tjerët.

Nëse hasni në rezistencë kur ju përpiqeni për të detyruar fëmijën të shkruajë detyrat e shtëpisë, për të punuar apo për të bashkëpunuar me ju në çdo mënyrë, ajo mund të jetë një shenjë e këmbënguljes në fëmijën. Kjo këmbëngulje mund të sjellë sukses më vonë, tregon studimi i ri.

Gjetjet e publikuara në “Developmental Psychology” ka ndjekur zhvillimin e 700 fëmijëve të moshës 9 deri në 40 vjet të moshës së tyre. Për më tepër, ata vënë re mënyrën e tyre të të dëgjuarit, bindjes, kundërshtimin e prindërve dhe shkelje të rregullave.

A munt të paramendoni se cilët fëmijët kishin fituar paga më të mira në fund? Ata fëmijë që injoruan rregullat dhe prindërit e tyre.

Hulumtimi, megjithatë, është një tregues i qartë se fëmijët e padisiplinuar mund të bëhen më të suksesshëm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...