Published On: 27 Gusht, 2016

Pse e humbëm nazionalizmin neve shqiptarët? Po na i marrin tokat para syve tonë

 

Zef Dodaj

Kur ishim ndër okupime vetëm me nacionalizëm e ruajtëm identitetin tonë. Sot as që mundëm ta përmendim më këtë fjalë, se nevet menjëhere na quajn nacistë, ballistë e me tjera fjalë e akuza. Serbët që e kishin dhe e kanë këtë fjalë si BAZAMENT të shtetit të tyre e zmadhuan shtetin e tyre në vendet tona dhe prapë po e zgjërojnë! E ne lëre si nuk e praktikojmë më atë fjalë, por randësinë më të madhe ja dedikojmë përçarjes në mes veti, dhe jua plotësojmë dëshirat armiqve tonë okupues. Ata që e kanë një vëlla serb në trojet tona, të gjithë i shkojnë mbrapa ashtu si bleta deri ta nxjerrin nga kriza vllaun e tyre.

Kurse nevet lëre si nuk lodhemi për atë gjë, por edhe ju ndihmojmë me e shpëtue serbi Serbinë! Kjo është për të ardhë keq pse nuk mësuam pak nga sundimi njëqind vjeçar i serbit mbi shqiptarët. Nuk më dhimben serbët pse ndahen prej nesh, përkundrazi gëzohem që ndahen. Nuk më dhimbet as toka që jetojnë në tokën tonë, sepse e pamundshme një popull që na sundoi më shumë se një shekull në vendin tonë pa i lën edhe fëmijët e tyre, gjë që shkon paralel me popullsin e tyre, njëqind vjet njëqindmij pasardhës të tyre, dhe që nuk është numër shumë i madh. Por, serbi për serbin po kujdesët që ta shtetësoj, që ta afroj, që ta siguroj dhe t’ia bëjnë të drejtat si shtetas të shtetit serb. E neve shqiptarët asgjë nuk bëjmë dhe nuk kemi bërë në këtë drejtim. Sa më vjen inatë që nuk e kemi edhe ne shqiptarët të zhvilluar këtë ndjenjë nacionalizmi në kokën dhe në zemrën tonë! Sado që i urrejmë e verteta është se me nacionalizëm na i morën dhe po na i marrin para syve tonë tokat dhe të drejtat për popullin e vllazërin e tyre. Pse shqiptarve jua vranë nacionalizmin dhe jua mbjellën urrejtjen në mes veti!?

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...