Published On: 3 Shkurt, 2016

Pse Ali Ahmeti dhe BDI heshtin për Sami Ukshinin, ja kush ishte komandant Sokoli (Video)

  • Sami Ukshini, i njohur si komandant Sokoli i UÇK-së konsiderohet si një nga komandantët bartës të luftës së vitit 2001.

Që në ditët e para të luftës ai shfaqet me emblemën e UÇK-së në Tanushë, duke vijuar më pas si një nga komandant kryesor të luftës në zonën e parë të lirë ushtarake të shpallur atëkohë nga UÇK-ja dhe ku u vlerësua si pika kyçe ku u mbajt vija frontale e luftës, duke mos u mposhtur përballë forcave të mëdha të sigurisë maqedonase, informon INA.

Dëshmitë e Associated Press tregojnë se Ukshini ishte bartës i luftës dhe se njeriu që sqaron arsyet e daljes në mal. Kjo ndodhë shumë muaj para se Ali Ahmeti të dal publikisht dhe të sqarojë misionin që kishte filluar UÇK-ja. Në një periudhë të luftimeve të para, ndodhën edhe devijimet e para që u reflektuan përmes komunikatave të UÇK-së.

Videot më posht dëshmojnë se kush ishte Ukshini – i njohur si komandant Sokoli, që sot është në mesin e të paraburgosurve për rastin e Kumanovës dhe i dyshuar për terrorizëm.

Në intervistat e dhëna nga lideri i BDI-së, Ali Ahmeti ishte shmangur përgjigja direkte për Ukshinin dhe njohjet me të. Por nga ana tjetër, shumë bashkëluftëtarë të UÇK-së kanë kërkuar që Ahmeti të mos heshtë për rastin e këtij komandanti kyç të luftës së 2001 me emblemën e UÇK-së. (INA)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...