Published On: 7 Gusht, 2016

Protesto për tu çliruar nga hajnat dhe “çlirimtarët”!

Jeta Ibra

Paradoksi më i madhë që godet me forcën e trishtimit realitetin politikë në Kosove është fakti se politikanët tanë dalin nga “kazani” i ndryshkur i injorancës dhe kjo përvojë vjen nga pushteti paraardhës, diktatura që ngriti një tufë të tillë për të shtypur e izoluar e persekutuar shqiptarët.

Fakti se rrëzimi i diktaturës, zgjodhë zëvendësimin e pushtetit, por me njerëz të saj, fakti se partia e diktatorit, tregon se jo vetëm idetë, pasionet, lidhjet me të kaluarën (e në të shumtën e rasteve kriminale), por dhe njerëzit do të ishin po ata dhe sot ata kanë poste të rëndësishme… “kjo qeveri ka në përbërje hajdutë, kusarë, vrasës, matrapazë”…

Qeveria u tregua krejtësisht idiote dhe vampire, fale injorancës se qeverise dhe popullit djersë-humbës, .. Kosova po jeton në mizëri! Ku kemi një popull të rrënuar ekonomikisht.

Zakonisht, te ne mendohet se partitë janë subjekte politike, të cilat si qëllim themelor të ekzistimit dhe funksionalitetit të tyre, e kanë arritjen e marrjes së timonit të udhëheqjes me pushtetin. Në shikim të parë, ashtu edhe është, por, këtë definomë të thjeshtë duhet marrë vetëm si pjesë e një definicioni më të zgjeruar dhe më kuptimplotë. Sepse, të gjitha subjektet politike në një shoqëri të caktuar, përveç se janë grupe njerëzish të organizuar që tentojnë të vijnë në pushtet, ata, duhet ta kenë synimin, në rend të parë, që në planin e jashtëm, t’i mbrojnë interesat kombëtare dhe nacionale të atij shteti, ndërsa, në atë të brendshmen, përmes programeve të ofruara, të bëjnë diçka shumë më mirë për mirëqenien e popullit të vetë, se sa që është bërë deri më tani nga paraardhësit e tyre. Sa kuptohet dhe realizohet politika me këtë logjikë në Kosovë, është diçka krejtësisht tjetër. Ajo, te ne, edhe më tej vazhdon të mbetet si synim në kuptimin e ngushtë të definicionit të saj të thjeshtë: kryekëput si qëllim vetëm për arritjen e marrjes së pushtetit dhe pastaj “xhenet” për liderët dhe anëtarët tjerë të rrethit më të ngushtë partiak. Kjo listë me gjithë ato të këqija të shumta se kah është katandisur Kosova sot me këtë qeverisje në pushtet, është e madhe. Shumë e gjatë. Por, edhe përpos kësaj gjendjeje shoqërore – politike ALARMANTE në të cilën gjendemi, ne si popull heshtim. Heshtim dhe kurrsesi nuk mund të bëhemi tok së bashku në një organizim masovik për reagim. Për këtë heshtje tonë të pakuptimtë dhe mosreagim të guximshëm qytetar, deri diku mund ta kuptoj atë pjesë të popullsisë me moshë të mesme, por kurrsesi jo rininë tonë intelektuale studentore.

Mos hesht, PROTESTO, PROTESTO…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...