Published On: 22 Prill, 2016

Protesta, një manifestim kombëtar për Maqedoninë shqiptare

 


Nijazi MUHAMEDI

Protesta e sotme pres të jetë një kushtrimi demokratik për të marrë nisje forca e qetë e vullnetit kolektiv shqiptar për t’u ringritur nga gremina e gjunjëzimit social-politik ku na kanë hedhur,për të marrë nisje forca e qetë e një mobilizimi që vullnetin kolektiv shqiptar do ta ruajë të paprekshëm në forcën dhe në dinjitetin e tij për t’u bërë mbrojtësia e së tashmes dhe ardhmërisë sonë me dinjitet të barabartë me të tjerët në tokën tonë. Pres të jetë një mesazh për një esëllim dhe mobilizim politik kombëtarist të mençur që rikuptimëson politikisht një vullnet të mbledhur rreth një ideje dhe rreth një vije veprimi si përgjegjësi e njëpërnjëshme kombëtare për fatet dhe nderin e një populli që jemi ne dhe një mesazh kontestues ndaj përpjekjeve dorëjashtë dhe mendjejashtë të pykëzuara në trajektoren e rrugëtimit politik shqiptar gjer më tashti që sollën orën e agonisë dhe të nënshtrimit të qetë  e “të vullnetshëm”. Pres të jetë, pra, një shkundje e parë e kësaj mjegullie që do mjegullonte fatalisht dhe për shumë kohë të tjera qartësinë e zgjedhjes së  opsionit shqiptar në politikëbërjen këtu.

Protesta është legjitime të jetë e përshqiptarshme, të jetë më vete dhe për vete, për të bartur një vizion, një vullnet demokratik kombëtarist dhe një opsion të njëpërnjësuar shqiptar si manifestim i një përgjegjësie kombëtare dhe për Maqedoninë shqiptare, pra  për Maqedoninë REALE, ASHTU SIKUNDËR E KA KRIJUAR GJEOGRAFIA DHE HISTORIA, DHE ASHTU SI DUHET TA LEGJITIMOJË E TASHMJA DHE E PRITMJA përballë Maqedonive “mitike” e të shpifura, përballë Maqedonive të  konfiskuara me dredhi, të atyre gjoja “qytetare” që fshehin mbisundimin dhe kolonializmin e vjetër për ta vazhduar me një të ri dhe me gjunjëzimin shqiptar, që po tunden e shkunden këtyre ditëve nëpër mitingjet e anëve maqedonase…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...