Published On: 22 Korrik, 2016

Propozim fisnik Gëzim Kelmendit (Klementit) – Video

 

E ftoj Gëzim Kelmendin ta shikoj këtë emision, sikur që i ftoj të gjithë shqiptarët që flasin shqip. Derisa po i shkruaj këta rreshta mu kujtua një definicion lidhur me emrin që e pata mësuar kur e pata përgatitur provimin nga Lingustika te Dr. Rexhep Ismajli.
Nëse më kujtohet mirë do ta parafrazoj këtu. Thuhej se emrat ndaj njerëzve, shtazëve, bimëve apo gjësendeve, në një gjuhë, janë arbitrar ndaj vetë asaj që njerëzit e emërtojnë. P.sh.: sikur shqiptarët t’i kishin thënë në fillim dritares derë edhe sot e kësaj dite do t’i thonin kështu. Pra, emërtimi është një marrëveshje në mes njerëzëve të një gjuhe.
Kështu që Xha Branko edhe pse shqiptar ortodoks e unë shqiptar musliman nuk më duket më i afërt Gëzim Këlmendi që është musliman. Madje nga emri unë jam më musliman se Gëzimi, sepse emri im Sefedin ka kuptin 100% musliman.
Edhe Dardan Gashi ka mundur ta ketë vërtetë emrin Millorad, por të mbetet shqiptar siç është dhe sikur ka mbetur me shpirt e me gjuhë Xha Branko. Madje, po më shkon mendja t’i them Baci Branko për guximin që ka pasur të deklarohet shqiptar!
Nëse ka dëshirë Gëzimi dhe nuk është i kënaqur me emrin Gëzim që tingëllon 100% shqip, unë ia ndërroj që sot sepse ky i imi mjekrës dhe bindjeve të tij do t’i shkonte më mirë.
Gëzim, mbiemrat s’kemi pse i ndërrojmë sepse i kemi të dytë me taban katolik, por nëse ke dëshirë edhe mbiemrat i ndërrojmë, por këtu kam një kusht. Duhet ta kthesh mbiemrin KELMENDI në origjinal KLEMENTI. Kështu do më afronte shumë më afër Papës shqiptar Klementi.
Afatin për ndërrimin e emrave Gëzim e ke të pakufizuar.

Sefedin Krasniqi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...