Published On: 5 Prill, 2016

Prokurorja Vahide Badivuku shpallet fajtore dhe dënohet me burg

Gjykata dha vendimin në rastin ndaj prokurores së Mitrovicës dhe dy të akuzuarve tjerë.

Prokurorja e Prokurorisë Themelore të Mitrovicës, Vahide Badivuku, është gjetur fajtore nga gjykata për veprat penale për të cilat akuzohej.

Badivuku e cila nuk ka qenë e pranishme në seancën e shpalljes së aktgjykimit, është dënuar me 3 vjet burg efektiv, 5 mijë euro gjobë dhe ndalim i ushtrim i ushtrimit të profesionit për të për tri vjet.

I akuzuari i dytë në këtë rast, Idriz Kelmendi është dënuar me një vit e gjashtë muaj burg ndërsa Isak Smakolli u gjobit me 3 mijë euro.

Sipas aktakuzës së Prokurorisë Speciale të Kosovës, prokurorja Badivuku, në periudhën kohore maj – gusht 2015, në cilësinë e prokurores  së krimeve të rënda në Prokurorinë e Mitrovicës, duke shfrytëzuar detyrën e saj i ka tejkaluar kompetencat dhe nuk e ka përmbushur detyrën e saj me qëllim të përfitimit çfarëdo dobie për vete duke kërkuar dhe pranuar dhuratë “në mënyrë të tërthortë”, në kundërshtim me detyrën e saj.

Gjithnjë sipas aktakuzës së prokurorisë, Badivuku në bashkëpunim me të akuzuarin tjetër Idriz Kelmendi, ka kërkuar dhe marrë shumën prej 10 mijë euro përmes Idriz Kelmendit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...