Published On: 12 Gusht, 2017

Prokuroria jep 35 mijë euro pa tender për përkthimin e dosjes “Stenta”

Prokuroria e Shtetit është mburrur qe dy vjet për ngritjen e aktakuzës “Stenta”, e cila është aktakuza më e madhe që nga paslufta për korrupsion.

Por vetë ky institucion gjatë trajtimit të këtij rasti është përfshirë në parregullsi e shkelje ligjore, të cilat Kodi Penal i klasifikon si vepra penale që lidhen me korrupsion, shkruan sot Koha Ditore.

Ky institucion nuk ka hapur fare tender për përkthimin e shkresave të kësaj lënde.

Në kundërshtim me ligjin e kanë ftuar një kompani dhe kanë përjashtuar përkthyesit e tjerë. Këtë e kanë bërë, siç kanë thënë ata, pasi lënda ka përmbajtur “informata konfidenciale”. Por vetëm 7 faqe nga e gjithë dosja mbi 10-mijëfaqeshe janë të klasifikuara si dokumente konfidenciale.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...