Published On: 11 Maj, 2016

Prokuroria e Shtetit ka themeluar njësi të posaçme për luftimin e korrupsionit (Video)

  • Shqipdon Fazliu, Koordinator Kombëtar për Luftimin e Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka thënë se për herë të parë Prokuroria e Shtetit ka themeluar njësite të posaçme që do të merren me luftimin e krimeve ekonomike dhe të korrupsionit.

Fazliu ka thënë se tashmë janë 29 raste  nga të cilat janë ngritur 13 aktakuza në 60 persona edhe për profile të larta.

“Në të vërtetë do të ketë akoma vazhdimësi, intensifikim dhe për aq sa mundemi të këtij aksioni dhe të gjitha pronat e uzurpuara do të lirohen gradualisht”, tha Fazliu për RTK’në.

Tha se për herë të parë Prokuroria e Shtetit ka themeluar njësite të posaçme që do të merren me luftimin e krimeve ekonomike dhe të korrupsionit.

“Ka ndodhur edhe diçka për herë të parë në historikun e Prokurorit të Shtetit ku tashmë kemi themeluar për herë të parë njësitet adekuate të posaçme të cilat do të merren me krimet ekonomike dhe të korrupsionit. Këto njësite janë themeluar në Prokurorinë Themelore të Prishtinës që është Prokuroria më e madhe në nivel vendi dhe që përafërsisht ka 50 për qind të të gjitha lëndëve të pranuara më nivel të Kosovës dhe pra këto Prokurorë gradualisht specializohen dhe me kalimin e një kohe relativisht të shkurtër besojmë se më lëndët nuk do të presin në sirtarë sikurse ka ndodhur në të kaluarën por me kohë do t’i afrohemi asaj që është optimale dhe lëndët do të trajtohen në afatin më optimal të mundshëm”, theksoi Fazliu.

Lufta kunder korrupsionit

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...