Published On: 12 Janar, 2016

Prokuroria e Maqedonisë i kërkon Shqipërisë kthimin e ikonave të vjedhura

  • Prokuroria publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupcionit, përmes Ministrisë së Drejtësisë, ka bërë kërkesë zyrtare te gjykata kompetente e Tiranës, Republika e Shqipërisë, për kthimin e 20 ikonave të çmueshme, të cilat janë vjedhur në kishat e pjesës perëndimore të Maqedonisë, njofton Telegrafi.

Kjo kërkesë është drejtuar pas shkëmbimit të informacioneve ndërmjet policisë shqiptare dhe asaj të Maqedonisë në lidhje me akcionin ‘Ikona’, kur në vitin 2013 policia shqiptare arriti të zbulojë dhe konfiskojë një numër ikonash kishtare. Shkëmbimi i informacionit ka ardhur pasi që është konstatuar se një pjesë e tyre nuk u takonin kishave shqiptare. Më pastaj, ekspertë të Maqedonisë, pas hetimeve të bëra, arritën në përfundim se 20 ikonat ishin të vjedhura në kishat e pjesës perëndimore të Maqedonisë.

Ndryshe, kjo kërkesë e prokurorisë së Maqedonisë është bërë në pajtim me Konventën evropiane për bashkëpunim të ndërsjellë në fushën e drejtësisë në çështje penale dhe në Ligjin për bashkëpunim ndërkombëtar në çështje penale të Maqedonisë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...