Published On: 6 Prill, 2016

Prokuroria e Hagës do të apelojë vendimin për lirimin e Sheshelit

  • Prokurorët në Gjykatën Ndërkombëtare për Krime në ish-Jugosllavi kanë thënë se do të apelojnë vendimin për lirimin e nacionalistit serb, Vojisllav Sheshel​.

Kryeprokurori Serge Brammertz ka thënë se gjykatësit kanë injoruar një numër të madh të dëshmive kur kanë liruar Sheshlin, javën e kaluar.

Sheshel është akuzuar për nxitje të urrejtjes etnike me retorikë të zjarrtë kundër myslimanëve dhe kroatëve të Bosnjës, në vitet 1990.

Brammertz ka thënë se gjykatësit i kanë keqinterpretuar provat në atë mënyrë që “dëbimi i civilëve është bërë gjest humanitar” dhe se “fjalimet ndezëse janë bërë thjesht për të rritur moralin e forcave serbe”.

Sheshel ka thënë se nuk është i shqetësuar me apelin.

“Ata nuk kanë bazë ligjore”, i ka thënë ai agjencisë Reuters përmes telefonit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...