Published On: 24 Maj, 2016

Prokuroria e EULEX-it: Azem Sylës t’i vazhdohet edhe 4 muaj paraburgimi, po aq edhe të tjerëve

  • Tomë Gashi, avokat i ish-deputetit Azem Syla, ka thënë se prokurori i EULEX-it ka kërkuar që t’i vazhdohet masa e paraburgimit Sylës dhe shtatë të dyshuarve të tjerë edhe për katër muaj. Sipas kërkesësë së prokurorisë ende ekzistojnë arsyet për vazhdimin e paraburgimit, sepse sipas tij ende ekziston rreziku i ikjes, rreziku i pengimit të procedurës penale dhe rreziku i përsëritjes së veprës penale.
  • Tomë Gashi, në një shkrim në Facebook ka thënë se mbrojtja e Sylës do ta kundërshtojë kërkesën ngase vazhdimi i paraburgimit ndaj Azem Sylës mund të konsiderohet vetëm si dënim i tij dhe në asnjë mënyrë si masë ligjore për zhvillimin e papenguar të hetimeve në këtë çështje penale.

Shkrimi i plotë i Tomë Gashit:

Prokurori i EULEX-it kërkon vazhdimin e paraburgimit për z. Azem Syla

Prokurori i Eulex-it ka kërkuar nga Gjyqtari i Eulex-it që të i vazhdohet paraburgimi z. Azem Syla dhe shtatë të dyshuarve të tjerë edhe për katër muaj.  

Prokurori pretendon se ende ekzistojnë arsyjet për vazhdimin e paraburgimit, sepse sipas tij ende ekziston rreziku i ikjes, rreziku i pengimit të procedurës penale dhe rreziku i përsëritjes së veprës penale.  Mbrojtja e z.Azem Sylës do të kundërshtoj këtë kërkesë, ngase vazhdimi i paraburgimit ndaj ish Komandantit të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, mund të konsiderohet vetëm si dënim i tij dhe në asnjë mënyrë si masë ligjore për zhvillimin e papenguar të hetimeve në këtë çështje penale.  

Është pak sa e pakuptueshme dhe juridikisht e paarsyeshme që Prokurori të kërkoj vazhdimin e paraburgimit për 8 të dyshuar, ndërsa hetimet në këtë çështje janë duke u zhvilluar për 52 persona.  Si është e mundur që Prokurori ti hetoj të gjithë për vepren penale të krimit të organizuar dhe të lejoj që 44 të dyshuar të mbrohen në liri pa asnjë masë kufizuese dhe 8 të tjerë të qëndrojnë në paraburgim.  

Nëse kemi të bëjmë me krim të organizuar, atëherë ligji do të duhej të vlente për të gjithë njejtë, e jo ligji të përdoret në mënyrë selektive.  Z.Azem Syla është përballur edhe më herët me akuza edhe më të rënda nga persona të njejtë dhe është vërtetuar pafajësija e tij.  Mbrojtja e z.Azem Sylës beson se e njejta gjë do të ndodhë edhe në këtë rast.

Azem Syla është në paraburgim që nga data 30 prill, ai së bashku me 51 persona të tjerë dyshohen për veprat penale që kanë të bëjnë krim të organizuar, marrje ryshfeti, tjetërsim pronash, etj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...