Published On: 18 Janar, 2016

Projekti i avionit të ri që do të shpëtojë jetë njerëzish

Një inxhinier skicoi trupin e çmontueshëm të avionit, në raste emergjence.

Vladimir Tatarenko është ideatori i kabinës fluturuese dhe prej tre vjetësh po punon për këtë projekt.
Ku ai ka parashikuar që kabina të ulet e sigurt si në tokë ashtu edhe mbi ujë.

Mbi 2000 persona kanë humbur jetën në aksidente ajrore prej vitit 2012, dhe kjo teknologji mund të shpëtojë mijëra vetë.
Por skeptikët kanë disa pikëpyetje: Cfarë mund të ndodhë nëse kabina përplaset me male? Cfarë do t’u ndodhë pilotëve?
Megjithatë sipas një sondazhi të bërë nga vetë Tatarenko, 95 % e pasagjerëve do të paguanin më shumë për të udhëtuar në një avion të sigurt, se në një tjetër krejt të zakonshëm.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...