Published On: 21 Korrik, 2016

Projektet e mëdha po dështojnë sherri i pushtetarëve!

Ish-ministri i Financave, Haki Shatri, tha për ” Kosova Sot” se pushtetarët tanë aktualë u kanë kërkuar mitë të gjitha atyre kompanive të mëdha që kanë qenë të interesuara që të investojnë në Kosovë, qoftë atyre që kanë kërkuar ta bëjnë privatizimin apo koncesionimin e NSH-ve, duke ia filluar nga PTK-ja e deri te kompanitë e tjera.

Sipas Shatrit, janë negociatat e pushtetarëve tanë dhe kërkesat e tyre për mitëmarrje fajtorët që i kanë larguar investitorët e huaj seriozë që u larguan dhe dështuan, transmeton gazetablic.com

“Tash së fundmi, si një rast i tillë, mund të llogaritet edhe rasti i dështimit të privatizimit të Kompleksit Rekreativ e Sportiv të ‘Brezovicës’ që është i ngjashëm”, tha ai.

“Të gjitha këto veprime janë bërë në baza korruptive dhe të mitëmarrjes. Ndaj kemi dështuar që të tërheqim investitorët e huaj seriozë, partnerë strategjikë, duke rënë në disa kompani që thuajse nuk vlejnë asgjë dhe janë sa për sy e faqe dhe kjo ka ardhur vetëm si pasojë e pushtetarëve tanë që e patën synim primar marrjen e ryshfetit dhe interesin e tyre në mënyrë të paligjshme”, ka thënë Shatri.

Haki Shatri
Haki Shatri

Ai shtoi se asnjë kompani e huaj serioze dhe që punon në bazë të ligjit nuk do të vijë në Kosovë me këta pushtetarë në një vend ku paraprakisht i kërkohet ndonjë shumë e parave nga pushtetarët tanë për interesa personale.

” Kosova ka ligje, por nuk po i respektojnë ato, sepse në Kuvend e kanë shumicën e votave dhe po veprojnë çfarë të duan”, theksoi Shatri.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...