Published On: 23 Qershor, 2016

Profilet e larta në dorë të EULEX-it

Autoritetet ndërkombëtare të ndjekjes nuk kanë treguar se cilat kushte duhet përmbushur që një rrethanë të konsiderohet e jashtëzakonshme, në mënyrë që rastet t’u kalohen prokurorëve të misionit evropian për sundimin e ligjit në Kosovë, EULEX, shkruan sot Koha Ditore.

Megjithëkëtë, në një dokument zyrtar janë definuar pjesshëm situata të tilla.

Është udhëzimi administrativ që përmban përshkrimin, ndarjen e detyrave dhe mënyrën e bashkëpunimit në mes të kryeprokurorit dhe zëvendëskryeprokurorit të Prokurorisë Speciale.

 I pari është prokuror vendës, e i dyti prokuror i EULEX-it. Zëvendëskryeprokurori do të jetë ai i cili do të propozojë raste të caktuara që t’iu kalohen ndërkombëtarëve, por vetëm në rrethana të veçanta.
(Shkrimin e plotë lexojeni sot në Koha Ditore).
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...