Published On: 7 Korrik, 2017

Profesionistët e gazetarisë e quajnë të panevojshëm titullin doktor në këtë profesion

Profesionistët e gazetarisë po e shohin të paarsyeshme që në degën e gazetarisë të jetë kusht titulli “doktor”.

Ditë më parë, Agjencia e Kosovës për Akreditim ka marrë vendim për pezullimin e 18 programeve të studimit, prej tyre 4 të nivelit bachelor, 11 të nivelit master dhe 3 të nivelit doktoraturë (PhD), shkruan sot Koha Ditore.

Në mesin e tyre është edhe programi “Gazetari dhe marrëdhënie me publikun (master)” dhe “Gazetari dhe shkencat e komunikimit (PhD) të degës së gazetarisë të Fakultetit të Filologjisë në Universitetin e Prishtinës.

Sipas AKA-së, degës së gazetarisë i mungojnë tre doktorë shkence të këtij drejtimi.

Por veteranë, gazetarë dhe ata që merren tash e disa vjet me këtë profesion konsiderojnë se një vendim i tillë nuk është i arsyeshëm.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...