Published On: 25 Mars, 2016

Prishtina me 6 mijë e 761 aplikacione për legalizim, të tjerat do të rrënohen

Legalizimi i pronave ka pas shumë pak aplikues në krahasim me pritjet që ishin. Përfaqësues të komunës së Prishtinës, thonë se janë të shqetësuar me numrin e vogël të aplikantëve.

Procesi i legalizimit të pronave, ka përfunduar më 16 mars të këtij viti, dhe në krahasim me vitin e kaluar, këtë vit numri i aplikantëve ka qenë më i vogël, tha për KosovaPress, zëdhënësja e komunës së Prishtinës Miranda Mullafazliu

Duke paralajmëruar se ata që nuk aplikuan për legalizim të pronave do t’u rrënohen objektet, Mullafazliu i tha KosovaPress-it se këtë vit kanë aplikuar vetëm 761 qytetarë, ndërkohë që janë të trashëguara nga viti 2010 edhe 6 mijë aplikacione të tjera.

Mullafazliu: 761 aplikime për legalizim të pronave, ata që nuk kanë aplikuar do të ju rrënohen objektet

“Procesi i legalizimit në komunën e Prishtinës ka filluar me 16 shtator 2015 dhe është përmbyllur me 16 mars të vitit 2016. Në këtë periudhë në komunën e Prishtinës kemi pranuar 761 aplikacione derisa kemi pasur të trashëgu ara edhe 6 mijë aplikacione nga procesi i legalizimit nga viti 2010 të cilat do të trajtohen por që deri më tani nuk kanë marr asnjë vendim. Të gjitha këto 6 mijë e 761 lëndë do të trajtohen. Palët të cilët nuk kanë aplikuar për legalizim të objekteve sipas dispozitave ligjore në fuqi do të futën në listën e objekteve që duhet të rrënohen”, tha Mullafazliu.

Përndryshe, procesi i legalizimit të pronave të ndërtuara nga paslufta, e që nuk kanë leje, është përcjell nga një kampanjë e gjatë paralajmëruese me thirrje për aplikim.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...