Published On: 16 Mars, 2016

Primitivizmi i ndyrë shkon aq larg sa vriten për uzurpim tokash dhe për mexhe

Agim Vuniqi
Cilat janë këngët patriotike dhe cili ështëe mesazhi i tyre, zakonisht është madhërim i cubizmit, i rebelizmit të individit, vrasje për hakmarrje, për ofendim të individit që është sharë nga kondukteri.. etj. Nuk i këndohet shkollarit, studentit të dalluar… sportistit…, edhepse e dëgjoj është primitiv… në të përmenden krajli serb, pashallarë… deri kur më do të përcillet ky mesazh i stërkequr i rrëfimit të gojëdhanave dhe i historisë nëpërmjet këngëtarëve të pashkollë.., pastaj kemi shpjegim të historisë nga kuti fetar i influencuar nga klerikët dhe pastaj involvimi i të tjerëve pa ndonjë dije dhe kulturë elementare.., pastaj mburrja dhe krenaria falso se shqiptarët janë dikushi… përcillni historinë botërore, edhe atë evropiane, pastaj dy luftërat botërore, nuk dukemi kërkund… në të gjitha ngjarjet nuk janë ndonjë faktorë, përveç ndriçimit të ngjarjeve që familje shiptarësh fshehën hebrenjtë e përndjekur.. ku është roli i shqiptarëve si kolektivitet dhe ai i shtetit… Primitivizmi i ndyrë shkon aq larg sa që vrahen për uzurpim tokash dhe për mexhe… pse atëherë paguhen taksat, cili është roli i policëve, i gjykatave, i shtetit… Dhe përfundimisht jam skeptik që nuk kemi fare vetëdije shtetërore dhe patriotizëm shtetëror…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...