Published On: 29 Mars, 2016

Preteni në shtator të shtëpia

  • Anëtarët e komisionit për Legjislacion kanë marrë vendim për shpalljen e konkursit për zgjedhjen e drejtorit të Agjencisë Kundër Korrupsionit. Gjatë diskutimit lidhur me mandatin e drejtorit të Agjencisë Kundër Korrupsionit, u tha se drejtori duhet të zgjidhet deri në shtator, pasi në shtator i skadon mandati drejtorit aktual, Hasan Pretenit.

Komision do t’ia procedojë këtë vendim Kryesisë së Kuvendit, i cili do ta shpallë konkursin për këtë pozitë i cili do të jetë i hapur 15 dite nga data e publikimit.

Anëtarët e komisionit, janë pajtuar që të respektohen procedurat dhe afatet ligjore për zgjedhjen e drejtorit të këtij institucioni.

Deputeti i LDK-së, Armend Zemaj ka thënë se në afat sa më të shpejtë duhet që të procedojnë dhe se kryesia në afat sa më të shkurt ta hap konkursin. Sipas tij edhe në të kaluarën shkaku i “zhagitjes”, së procedurave kanë pasur mungesë të drejtimit të këtij institucioni.

“Besoj që sot duhet të procedojmë dhe kryesia në afatin sa më të përshtatshëm sa më të shkurt në momentin e parë ta shpall konkursin dhe ne të bëjmë përzgjedhjen e drejtorit të ri të Agjencisë Kundër Korrupsion”, tha Zemaj, raporton Kallxo.com

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...