Published On: 21 Korrik, 2016

Presidenti Thaçi nga një i dyshuar për vrasje, në një kopshtar lulesh për viktima

 

Anton Shala

Dërgimi i luleve nga Hashim Thaçi në varrezat serbe në Grackë, a nënkupton kjo që ai u kërkoi falje serbëve duke pohuar me këtë sjellje, se ka kryer krime klani i tij Brenda UÇK ndaj serbëve? A është kjo një provë se Hashim Thaçi po përgatit një skenar ogurzi për UÇK-në e Adem Jasharit, sepse Hashim Thaçi, që nga pas lufta nuk ka ngurruar t’ia hedh në forma të ndryshme kësaj UÇK-je dhe ushtarëve të tij.
Do të ishte e arsyeshme dhe e ndershme nga ana e tij, që t’ju hedh lule të gjitha figurave të shquara kombëtare, e veprimtarëve atdhetarë e politik të LDK-së, nga ministri Ahmet Krasniqi deri tek Bardhyl Ajeti, që të gjejë një rrugë pajtimi me familjarët e viktimave të SHIK-ut, atdhetarët e vijës institucionale, që shoqëria e Kosovës të mos jetë më e polarizuar, dhe që ti inkurajojë publikisht institucionet e drejtësisë, për kapjen dhe dënimin e urdhërdhënësve. Vetëm pastaj shoqëria do të gjente fushëveprim për tu pajtuar, sepse një shoqëri e pajtuar, është e vetmja ku njerëzit mund të vendosin lehtësisht për demokracinë dhe sundimin e ligjit.
Një buqetë lulash për viktimat e fshatarëve serbë, nuk e liron nga ndjekja penale për krimet e dyshuara, në asnjë rrethanë.
Për pajtimin e shoqërisë së Kosovës ka nevojë Kosova, dhe se ajo është një ardhme më e mirë për t ëgjithë.
Tani sado që të provojë të fshihet nga kërcënimet publike që ia ka bërë presidentit Rugova, colonel Ahmet Krasniqit, kolonelt Tahir Zemajt, është n jë fragment irritues, përçarës dhe i dhimbshëm për shqiptarët.
Sjellje kjo që e ka ndërtuar profilin e tij gri me të bërat e tij, të cilat kishin pasoja vërtetë tragjike për vendin.
Dhe po e përfundojmë me një citat: “Të thënat e Hashim Thaçit, janë të bërat e tij, dhe po të mos ishin të bërat, të thënat do të ishin harruar”.
Por, z. Thaçi edhe po ti dërgosh lule Millosheviqit, Arkanit, e edhe po të bësh bulevarde lulesh me to, drejtësisë nuk do të mund ti shpëtosh.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...