Published On: 11 Tetor, 2016

Presidenti, katër letrat e “Ali Babës dhe 40 hajdutët”..!?

Image result for rexhep elezaj

Shkruan: Rexhep ELEZAJ

Prapavija dhe sikleti që e kanë shty presidentin e dhunshëm të Kosovës H. Thaçin, më i përgatit dhe shkruar katër letrat famoze, dhe të njëjtat pas konferencës më gazetarë memecë, t’ia dërgon gjykatave dhe prokurorisë, seç ma kujtoj përrallën popullore; “Ka ra hajni në katund”, i cili pasi që e kishte vjedhur katundin fillon të bërtas; “kapeni hajnin, kapeni hajnin”, por fshatarët e zbuluan se ai ishte vetë hajni. Siç ma solli në mendje edhe tregimin e vjetër “Ali Baba dhe 40 hajdutët”, sepse pas katër letrave (lexo: urdhëresave) të H. Th. qëndron një grumbull i lloj-lloj motivesh, shkaqesh, arsyeve si dhe lojërave të tij politike, të vërtetën e të cilave e dinë vetëm ai.

Por, shkaqet formale të cilat e kanë detyruar që dje H. TH. të thërras konferencë urgjentisht më gazetarë, dhe të njëjtëve t’iu mohon të drejtën që t’i shtrojnë pyetje, ashtu siç veprohet zakonisht në rastet e tilla, na bën të konkludojmë, se bëhet fjalë për një zor dhe siklet të madh personal që e ka detyruar që ato katër letra t’ia drejtoi organeve të drejtësisë, më kinse kërkesën për fillimin e hetimeve për vrasjet dhe krimet para, gjatë dhe pas luftës. Mbase, sipas mendimit tonë këtë e ka bërë gjithnjë në kontekst të “shpëtimit” të tij nga akuzat që e rëndojnë nga prokurori ndërkombëtar Dick Marku, ose më këtë iniciativë personale dëshiron, së pari, për t’u dëshmuar para qytetarëve dhe ndërkombëtarëve, se është njeriu superior dhe “Bosi i krejt bosave” në Kosovë, pa nënshkrimin e të cilit nuk mund të merret asnjë vendim shtetëror, dhe, se pa pëlqimin e tij asgjë nuk mund të lëvizë dhe të vendoset në shtetin e Kosovës..!?

Hilja për nisjen e hetimeve për zbulimin e të krimeve dhe vrasjeve politike që kanë ndodhur në Kosovë gjatë dhe pas luftës, para se Gjykata speciale t’i ngritë aktakuzat e para, ku vetë H. TH. mund të gjendet krye të listës së “peshqve të mëdhenj” të cilët pritën të arrestohen të parët, është evidente, duke përfshirë këtu frikën dhe taktikën e tij prej “gjarpri” afrikan, që të përfitojë poena politik tek faktorët ndërkombëtarë, se është udhëheqësi dhe faktori i vetëm dhe kryesorë me të cilin mund të bisedojnë, dhe se pa të nuk mund të ketë stabilitet politik në Kosovë, madje gjithnjë sipas H. Th, ndoshta edhe më gjerë në Ballkan..?!

Kaptinë e veçantë në lojën e tij perfide më katër letrat e tij drejtuar gjykatës dhe prokurorisë, është pa dyshim, kërkesa për gjoja nismën për hetimin dhe zbardhjen e tentim atentateve ndaj presidentit Ibrahim Rugova, kur të gjithë në Kosovë e dinë qëndrimin agresiv dhe armiqësor ndaj presidentit Rugova që e kishte H. Th. ndaj tij dhe LDK-së, para, gjatë dhe pas luftës, derisa e akuzonte hapur si tradhtar të kombit, i “cili do ta paguante më kokë çmimin e tradhtisë para popullit”! Ndërsa dje, pas 17 viteve do e kërkoi zbardhjen e atentateve ndaj tij, që nuk ka asnjë dilemë se kjo kërkesë është sa djallëzore, po aq denigruese për LDK-në rugoviane dhe Rugovistët e vërtetë, duke u tallur më ta në stilin stalinist, se ja, “ju nuk keni pasur kurrë guxim e as forcë, dhe as sot nuk keni guxim dhe asgjë në dorë, që të zbardhni asnjë vrasje politike në Kosovë, por as tentim atentatet ndaj liderit dhe presidentit tuaj, jo se jo, pa e marrë lejen dhe pëlqimin nga unë, sepse mbreti dhe Ali Baba i Kosovës jam unë dhe askush tjetër..”!!

Se, pas katër letrave të H. Th. dërguar dje organeve të drejtësisë qëndrojnë lojëra djallëzore politike të cilat janë në shërbim të tij personal, qoftë për t’u dëshmuar se është “Georg Washingtoni” i shtetit të Kosovës, qoftë për ta hutuar dhe paragjykuar punën e Gjykatës speciale disa muaj para se ajo t’i fillon hetimet ndaj krimeve të luftës që kanë ndodhur në Kosovë nga individë brenda shtabit komandues të UÇK-së, me të cilin pretekst edhe është themeluar kjo gjykatë ndërkombëtare, nuk ka asnjë dilemë! Ndonëse për ta shpëtuar veten nga akuzat e shumta që e rëndojnë atë më vite të tëra të ngritura nga faktorë juridik ndërkombëtar, H. TH. është i gatshëm që të gjithë shokët dhe bashkëpunëtorët më ngushtë të “idealit” t’i fus një nga një në burg, vetëm që ta shpëtojë vetveten, sepse këtë tradhti ndaj njerëzve më të afërt të tij e ka bërë disa herë në 17 vitet e kaluara pa fije turpi, duke filluar nga Fatmir Limaj, Jakup Krasniqi, Sami Lushtaku, Sylejman dhe Rexhep Selimi, e tash së fundmi edhe ndaj dajës së tij, Azem Sylës, të cilin e futi në burg sikur mos të kishin qenë kurrë miq dhe shokë “të luftës”..!?

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...