Published On: 1 Shkurt, 2016

Presidenti i radhës, jo një i marrë

Edhe unë jam për respektimin e Demokracisë dhe atë në çdo mes dhe në çdo kohë.

Por, në raste të veçanta sikur është zgjedhja e Presidentit, formimi i Qeverisë, vendosja e udhëheqësve të sektorëve kyç të shtetit etj, duhet të ketë rregulla edhe në demokraci.

Nuk duhet të lejohet as kandidimi të jetë qesharak dhe i marrë dhe as mediat dhe opinioni të sillen në të njëjtën mënyrë. Përndryshe, do të kemi një opinion të marrë, media të marra dhe kandidat të marrë.

Këtu nuk e kam fjalën vetëm për kandidat që kanë shpreh dëshirë, pavarësisht gjendjes së tyre “EMOCIONALE”, por edhe për kandidatë të tjerë për të cilët, dihet se do ta dëmtonin dhe të cilët nuk janë të denjë, për shkaqe të ndryshme, të përfaqësojnë Shtetin në nivelin më të lartë të tij.

Unë e dij, ka ndodhë, dhe atë jo një herë, që në krye të shteteve të vijnë idiot, kriminel, të çmendur, matrapaz, kameleon e marioneta, por nuk kisha dashtë që, edhe ne, të jemi në radhën e këtyre shteteve dhe këtyre shoqërive.

Por, fatkeqësisht, duhet pranuar se kur sheh qasjen e mediave, opinionistëve, dhe vet opinionin, si u qasen çështjeve të tilla, vie në përfundim se, këtu mund të ndodhë gjithçka. Një qasje jo serioze, e marrë, ndaj problemeve jetike për shtetin bëhet vetëm në një shoqëri jo serioze dhe të marrë.

S. Bajrami

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...