Published On: 31 Gusht, 2017

President Thaçi! Kujdes Ballkania ua zë frymën!

President Thaçi! Një këshillë miqësore!

Fadil Maloku

  1. Të lutem; Mos gjyko, me mendjet dhe gjykimet e “këshilltarëve” jugonostalgjik (se janë me skadencë!), por, me logjikën argumentuese të gjakut dhe sakrificave të luftëtarëve dhe martirëve të rënë në altarin e lirisë!
  2. Sepse, termi “Ballkani”, “Zonë e lirë ekonomike”, apo “Tregu i përbashkët Ballkanik”, është vetëm një (kurthë!) eufemizëm i ri për ikonografinë e “vëllazërim bashkimit” në ish Jugosllavi!
  3. Si mund të krijohet kjo “krijesë Centaur”, Z. President me fasadë të re para se me na njoh Serbia dhe BIH-es?! Ideja e Referendum-it (nëse futet në Kushtetutë, ka me qelë hesape tjera të panjohura: restaurimin e Serbosllavise: dhe tashmë të njohura: ndarjen e Kosovës!), është vetëm satisfaksion për kohën (që po do ta “blejë Brukseli!)…, por, jo edhe për zgjidhjen e kontestit historik, serbo shqiptar në Ballkan. Suflerët dhe “këshilltarët”, ndërroji! Ke shans, akoma me hy në histori!? E ardhmja u takon atyre që mësojnë atë që duhet mësuar për të bërë atë që duhet bërë!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...