Published On: 3 Tetor, 2016

Prej të gjitha dashurive që pata

Roland Gjoza

 

prej të gjitha dashurive që pata

aq të shkurtra

dhe gjithmonë në pranverë kur çelnin lulet

atë mbaj mend

prej mosvemendjes

as ma varte, as më bënte lajka;

ah, këto kaçurrelkat e tua!

s’më krahasonte me personazhe romanesh

as poezinë s’ma lexonte

as të bukur s’më quante

për të gjitha këto dështime të mia

unë synova suksesin dhe e arrita

s’ishte maj, po fund shtatori

kur i dhurova karafilin e fundit

një vishnje të errët

me njëqind fletë të dhëmbëzuara

që ishin gati t’i ngulnin dhëmbët çdo zemre

dhe kundërmonte më fort se channel

e vuri në hundë

dhe ishte e para herë që shpërtheu;

o, ç’aromë e mrekullueshme!

dhe më la që te puthja

nuk kam parë dashuri si kjo

që të mos të të duan!

ja, ky ishte fillimi

pastaj ajo u çmend për mua

ishte gruaja!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...