Published On: 13 Shkurt, 2016

Politikëbërësve në Kosovë u mungon aftësia për ti kuptuar gjërat

Nga Agim Vuniqi

Pulenët partiakë kanë filluar të vdesin nga zilia Agim Vuniqi Çdo shkuarje e ardhje nga Amerika në Kosovë është një përpjekje e guximshme për të ndërruar menynë e përditshme të lajmeve por edhe afrimin e një bote tjetër të cilës i përkas edhe vet, me të gjithatë mirat e të këqijat, të mbështjellura me mendimin e intervistuesve te herëpashershëm “Hajt pak” të KTV së, e të thënë publikisht “katastrofë”, athua çka përmban në vete ky mallkim i përqudshëm i intervistuesve të përditshëm apo është dalje nga shtrati i jetës normale, e thonë ngase janë lodhur me nepotizmin, korrupsionin dhe shtetin joligjor… Ndarjet e partive në provinca, shihen më tepër si një përpjekje e figurave politike për të ngritur bastione partiake dhe krahinore, si një bashkim fronti dhe lëshime qe i bëjnë njëri tjetrit. Kosova sigurisht që ka nevojë për debate të hapura, por shumë më tepër për ligje, apo ato zëvendësohen me një dukuri të re të plasimit të analizave të deputetëve (me tituj “shkencor“ të fituar gratis, paslufte), ata që do të duhej të ishin më të zëshëm nga bangat e parlamentit, janë bërë “yje” medial, shfrytëzojnë edhe rrjetet sociale.., nuk dihet a përçojnë ata mesazhin e votuesve apo preokupimet e tyre, kështu ata pa vetëdije po keqpërdorin detyrën zyrtare, ngase kanë përzier kompetencat e përfaqësuesve të popullit me ato të “opinionistëve” në “facebook“, e ata duhet të kryejnë punën për të cilën paguhen, duhet të evidentojnë dhe t’i ngrehin në parlament problemet ekzistuese të popullatës. Në fakt politika e Prishtinës ka filluar të bëhet më laramane se që ishte, madje pulenët partiakë kanë filluar të vdesin nga zilia se nuk përkëdhelen, nuk ka kush t’i përqafojë apo t’i puthë në ballë, ashtu si heronjtë që krijohen nga filmaxhinjtë. Të mësuar të jenë të ndryshëm nga të tjerët, të kenë telefonat me mbushje të paras publike, me një fjalë të jenë VIP, të kenë kontroll mbi krimin e organizuar, pushtetin politik dhe mbështetjet politike, vënien e gjobave, por edhe “këshillat” e rrepta në telefon për biznesmenët e ndershëm që dridhen prej tyre; a janë ata më të fortë se ligji? Analogjia me pushtet aftësia për të zhvatur pasuritë e të tjerëve; aftësia për të vënë pasuri në emër të tjerëve. Deri sa në botë të tillët kanë kundër shtetin ligjor, në Kosovë ata janë politikëbërës, bëjnë ligjin!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...