Published On: 10 Shtator, 2016

Politikanët në pushtet shumë po ngjajnë në fantazma?!

Nga Skënder MULLIQI

 

Shqiptarët duket së ende kan mbetur  popull bestyt. Kur është hëna e plotë gjoja  bjen shi, kur duket ylberi më lara pas shiut , më e thy një gisht të dorës  , gjoja  në të ardhmën  njeriu ka nafakë,  mos të shkojmë në varreza natën së na dalin lugeteritë…. e shumë e shumë  besime të kota   të cilat  do tna realizohën gjoja  si më shkop magjik. Kemi ndëgjuar  në fëmijëri nga të vjetrit edhe tregime  që na kan trishtuar më përmbajtjen e tyre por edhe na kan  frikësuar. Këto shpjegime për mbinatyrorët duket së kan pasur për qëllim që kur kemi shkuar më fjetur më lehtë të bijmë në gjumë.  Shumë nga bestytnit mbinatyrore tashmë i takojnë së të kaluarës, por kur bëhët fjalë për figurat  të cilat po na trishtojnë dhe po na  frikësojnë si në përralla, po i këmi më bollëk. Edhe bindja së vetvetiu do të behët mirë duke besuar në marrezira të ndryshme , ende nuk janë  flakur krejt nga logjika e njeriut tonë .

Të kthehemi të politikanët tanë që është edhe temë e këtij shkrimi. Këta janë bërë figura frikësuese si të përrallat e lashta. Pse thëmi kështu? Këta politikanë të kësaj kaste politike ne pushtet,  aq shumë janë tjetërsuar nga realiteti dhe janë tjetërsuar nga populli sikur të ishin fantazma .Kjo kastë politike është fajtore për të gjitha të keqijat që e goditën Kosovën e pas luftës. Nuk mund të ankohemi më në aparatin represiv të Serbisë. Tash po na “rrahin” e po na “grahin’ si kuajtë e qeragjive ky pushtet autokratik i yni . Këta njerëz   të njejtë që u ngjitën në polititikën  e pas luftës janë përgjëgjës për gjendjen e keqe politike , për gjendjen e keqe ekonomike. Janë  përgjegjës për shfaqjën e krimit të organizuar, janë përgjegjës për nivelin e lartë të  korrupcionit . Edhe pse janë  figura njerëzore , këta pas të gjithë këtyre të zezave që na kan goditur , më shumë po  duken si figura  të cilët edhe në ënderr nuk është mirë të na shfaqën.Të thëmi të drejtën shumë po ngjajnë në njerëz-vampirë si në filmat horor. E kan qitë popullin  jashtë rrjedhave të jetës reale. Deri më tash fatkeqësisht arritën  të manipulojnë këtë popull herë  më maska e më shumë pa maska. Kanë  arritur tia shpërlajnë trurin  njeriut tonë  gjoja si shpëtimtar të tij . E kan instaluar logjikën e keqe të shumë të rinjë së ‘nese nuk je mafioz nuk vlenë as  pesë para’. Lexues të ndëruar , po i shohim së  si po vishen më tesha kat shumë të kushtueshme . Këto tesha i kan gratis nga mundi dhe djersa e popullit të vet. Moti  e kanë kthyer  turpin në njerëzillëk. Njeriu i thjeshtë i këtij nën qielli është duke jetuar ende  në iluzione  së vet- vetiu  do të bëhët mirë. Njeriu ynë i thjeshtë, thjeshtë i  heshtur   , ende është duke i adhuruar  këto tregime horor. Këta  të cilët janë instaluar në krye të shtetit më vota të vjedhura dhe  të manipuluara , janë duke qëndruar në fotelët e tyre të buta , sikur   tua  kishte lënë baba. Po shetisin vetëm ,  po shetisin më shokë, dhe po shetisin më familjet e tyre  më limuzina  më të shtrejta së të Barak  Obamës. Po shetisin dhe po i zgjedhin vendet më luksoze për të kaluar kohën . Populllin nuk e kanë as  ndërmend që ekziston në këtë botë. Për popullin  mendojnë vetëm kur të vijnë zgjedhjet duke iu lëpirë dhe duke u zgerdhirë   . Dhashtë Zoti që në zgjedhjet që duket së nuk janë largë  populli do të mbushet mend siq thuhet , duke mos  i votuar më njerëzit e kësaj garniture politike   në pushtet , së  do ti pres  prap e zezë dita !!!…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...