Published On: 17 Janar, 2016

Policia e Kosovës ka mungesë të trajnimeve për menaxhim turmash

  • Njësitë e Policisë së Kosovës kanë mungesë të trajnimeve për menaxhimin e turmave.

Për më tepër, ato gjatë protestave u përballën me mungesën e disa pajisjeve, gjë që ua vështirësoi punën në terren, raporton KTV.
Të gjitha këto mangësi të njësive të Policisë së Kosovës, Inspektorati i vërejti gjatë një analize të bërë për protestën e 27 janarit të 2015-s, e cila konsiderohet të ketë qenë njëra ndër protestat më të dhunshme.
E pjesëmarrja e shumë njësive të policisë në këtë protestë duke filluar nga njësitë patrulluese, togjet rezervë Njësia e Reagimit të Shpejtë dhe Njësia Speciale Operative e ka bërë edhe më sfidues koordinimin e veprimeve në mes të gjitha këtyre njësive policore.
E krejt në fund, njësia e hetimeve u përball me sfida edhe gjatë arrestimeve të protestuesve, përcjell Koha.net. Sipas Inspektoratit, rrjedha e arrestimit ka kaluar nga një njësi në tjetrën duke u shkaktuar probleme njësive hetimore në mbledhjen e të gjitha dëshmive dhe kompletimin e dosjes hetimore në përputhje me ligjet në fuqi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...