Published On: 12 Janar, 2016

Policia reagon ndaj Vetëvendosjes: Qytetarët po manipulohen!

Policia e Kosovës demanton komunikatën e Lëvizjes “Vetëvendosje” të publikuar në media e me titullin “Kriminelët po punësohen në polici”. Reagimin e Policisë, mund ta lexoni të plotë më poshtë.

“Lidhur me shkrimet e publikuara sot nëpër media që i referohen një komunikate të Lëvizjes Vetëvendosje ku flitet për punësimin apo integrimin e punonjësve në PK (Sipas komunikatës së VV: ‘Kriminelët po punësohen në polici’), Policia e Kosovës për hir të informimit të drejtë të qytetarëve tanë dhe mediave në përgjithësi sqaron se:

Deklarimet e tilla janë të pavërteta, të pabaza dhe me tendencë për të zvogëluar besueshmërinë e lartë të Policisë së Kosovës që gëzon nga qytetarët e Republikës së Kosovës, institucionet vendore dhe ndërkombëtare.

Policia e Kosovës inkurajon të gjithë qytetarët dhe mediat që të mos bien pre e manipulimeve të tilla deklarative dhe sqaron se aktualisht nuk është në zhvillim e sipër asnjë proces i rekrutimit, seleksionimit, punësimit apo integrimit të ndonjë individi në PK, e që ndërlidhet me komunikatën e publikuar nga Lëvizja VV.

Procesi i rekrutimit, seleksionimit dhe punësimit të punonjësve të PK-së, çdo herë është realizuar përmes konkurseve të hapura, duke u bazuar në ligjet e aplikueshme në vend dhe duke respektuar parime dhe procedura standarde, ku të përfshirë kanë qenë të gjitha komunitetet pa dallim.

Për secilin kandidat për punonjës në kuadër të PK-së gjithashtu kryhen hetime relevante dhe aty ku ka elemente dyshimi për implikime në vepra penale çdo herë nga autoritetet relevante të kontrollit dhe mbikëqyrjes merren masat adekuate.

Të gjitha proceset e tilla të rekrutimit të punonjësve duke përfshirë edhe procesin e integrimit të pjesëtarëve serbë të ish-MPB vite më parë, kanë qenë publike, transparente dhe të gjitha detajet janë bërë të ditura përmes mediave dhe aktualisht nuk ka asnjë proces të integrimit që ndërlidhet me Policinë e Kosovës”, thuhet në reagim.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...