Published On: 15 Mars, 2016

Policia e rikthen në detyrë drejtorin e shkarkuar! (DOKUMENTE)

Pa kaluar një muaj që kur drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Shpend Maxhuni e kishte shkarkuar drejtorin e Prokurimit, Blerim Dina, për faktin se Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës e kishte konsideruar si jo të rregullt zgjedhjen e tij në atë post, ai është rikthyer në pozitën e zyrtarit të lartë të prokurimit. Gazeta Blic nga burime brenda Policisë së Kosovës ka marrë vesh se rikthimi i tij ka ndodhur në fund të muajit të kaluar.

Madje, ka arritur që të siguroj vendimin për rikthimin e tij në vendin e punës.

Pas vendimit që Maxhuni kishte marrë që ta shkarkonte Dinën, ky i fundit kishte bërë ankesë në Komisionin për Ankesa dhe Shpërblime, komision ky i cili e rikthej në pozitën e Zyrtarit të Lartë të Prokurimit.

Gazeta Blic i ka siguruar edhe vendimin e Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës si dhe vendimin e Gjykatës, e cila e kishte refuzuar kërkesën për rastin e Dinës.

Sidoqoftë, Komisioni për Ankesa dhe Shpërblime, në vendimin e tij, një kopje të të cilit e ka siguruar Gazeta Blic thuhet se ankesa e Blerim Dinës aprovohet si e bazuar, derisa anulohet vendimi i drejtorit Maxhuni.

“Personeli Policor Staf Civil Blerim Dina, rikthehet në marrëdhënie punë në Policinë e Kosovës në Pozitën: Zyrtar i lartë i Prokurimit, Sektori për Furnizime, Drejtoria e Prokurimit, Departamenti për Shërbime Mbështetëse…”, thuhet në vendim.

Poashtu obligohet Drejtoria për buxhet dhe financa që Dinës t’i kompensohet paga për aq kohë sa ka qenë i shkarkuar.

Lajmi është konfirmuar edhe nga ana e Policisë së Kosovës.

Nga Zyra për informim e Policisë së Kosovës, i kanë thënë Gazetës Blic Komisioni për Ankesa dhe Shpërblime ka marrë vendim për sistemim në ndonjë pozitë tjetër që i përgjigjet përgatitjes profesionale dhe kualifikimit të tij deri në një vendim definitiv gjyqësorë.

“Për informacion tuaj z. Blerim Dina nuk është rikthyer në pozitën e Drejtorit të Drejtorisë se Prokurimit dhe  për këtë rast Gjykata akoma nuk ka marr vendim definitiv gjyqësorë sipas padisë në rastin konkret. Ndërsa pas vendimit për ndërprerjen e marrëdhënies së punës z. Blerim Dina për pozitën Drejtor i Prokurimit, i njëjti në afat ligjorë ka bërë ankesë në Komisionin e Ankesave dhe Shpërblimeve. Ky Komision ka marrë vendim për sistemim në ndonjë pozitë tjetër që i përgjigjet përgatitjes profesionale dhe kualifikimit të tij deri në një vendim definitiv gjyqësorë. Vendimet e Komisionit te Ankesave dhe Shpërblimeve janë përfundimtare në procedurën administrative brenda Policisë së Kosovës”, thuhet në përgjigjen e Policisë.

Dëshmia e rikthimit të Blerim Dinës në detyrën e Zyrtarit të Lartë të Prokurimit

10409381_1126555784050624_3402804862314040359_n

Ndryshe, drejtori i Policisë së Kosovës, Shpend Maxhuni vetëm pas raportimit të Gazetës Blic kishte marrë vendim që ta shkarkoj drejtorin e prokurimit, Blerim Dina, për faktin se Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës, kishte konstatuar se është bërë shkelje e procedurave në zgjedhjen e tij./ Gazeta Blic

Vendimi i Gjykatës Themelore të Prishtinës, ku i refuzohet ankesa e Policisë për rastin e Dinës

10394486_1126555854050617_5344023060749449802_n

12814764_1126555947383941_7879067005141824464_n

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...