Published On: 28 Dhjetor, 2015

Policia e Kosovës e quan të suksesshëm vitin 2015 (Foto)

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Shpend Maxhuni ka prezantuar sot të arriturat e Policisë gjatë vitit 2015, duke e vlerësuar këtë vit shumë të suksesshëm.

Ai tha se kjo ceremoni sot organizohet si pjesë tashmë e traditës së policisë për te arriturat e saj gjatë këtij viti.

Ai njoftoi se raporti i plotë i policisë për 2015 do të prezantohet nga mesi i marsit, duke u shprehur se është krenar me sigurinë që policia e i ka ofruar qytetarëve këtë vit.

“Qytetarët e meritojnë te jenë me sa më pak krim. Sot nuk ka vlerë më të madhe se sa të punosh për vendin. Falënderoj ministrin Hyseni i cili ishte pranë nesh në çdo moment”, tha Maxhuni.

Ai bëri të ditur se Policia e Kosovës gjatë viti 2015 ka zbuluar 42, 336 raste, 28,979 pre tyre si vepra penale dhe 13, 357 si kundërvajtje.

Po ashtu, këtë vit në Kosovë ka pasur 19 vrasje, 290 raste lëndime trupore, kurse vjedhjet dhe grabitjet kanë shënuar rënje.

“Policia ka arrestuar për një vit 12, 224 persona”, tha Maxhuni, duke shtuar se sfidë ka qenë edhe siguria në komunikacionin rrugor, ku sipas tij, janë hartuar 14 plane operative me qellim të ngritjes së sigurisë në komunikacionin rrugor. Sipas tij, Policia këtë vit ka shqiptuar 285 mijë e 542 tiketa.

Tutje Maxhuni njoftoi se Policia ka arritur të godasë 32 grupe kriminale, ka konfiskuar 497 kg substanca narkotike dhe ka shkatërruar 5 grupe kriminale. Këtë vit, ai tha se janë hapur 388 raste në drejtorinë e krimeve ekonomike.

“Objektiv kyç ja qenë lufta kundër terrorizmit. Janë hapur 28raste, janë arrestuar 21persona, janë ndërmarr 5 operacione, 12 bastisje dhe 15 kallëzime penale ndaj 44 personave.

Sa i përket menaxhimit të integruar të kufijve, Maxhuni tha se janë ndërmarr 420 operacione për sigurinë e kufijve.

“Bashkëpunimi ndërkombëtar policor ka qenë objektiv tjetër i policisë siç ka qenë aplikimi në Interpol në muajin prill. Marrëveshjet me Kroacinë për patrullim të përbashkët gjatë sezonës së verës, janë bërë 18 ekstradime dhe një transfer”, ka thënë ai, , duke uruar që viti 2016 të jetë me sa më pak probleme për qytetarët.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...