Published On: 21 Qershor, 2016

POEZI NATE


Sefedin Krasniqi

POEZI NATE

(Për ata që punojnë naten)

Kam fol gjithë naten me shqisat,
Të gjitha në hapesirë e kohë i provova
Secilës ia mësova në thelb premisat
Vetëm për sytë ca fjalë i shkrova,

Kam folur gjithë natën me sytë
Për gjithçka që bashkë kishim parë,
Ngatërruam ç’ishte ves, ç’ishte virtyt,
Vetëdija në dysh na u pati ndarë.

Kam folur gjithë natën me vetëdijen,
Në momente me realitetin s’përkonte,
Shpesh, ngatërrohej me ndërdijen,
Gjëra bizare për mendjen tregonte.

Kam folur gjithë natën me mendjen,
Në kundrinën e zhdrejtë me metafora,
Here mjegull, herë dritë rrezatonte,
Për fantazinë mezi tri fjalë ia nxora,

Kam folur gjithë natën me fantazinë,
Botën e lëviznim kah donim vet,
Shëtitëm yjet, horizontet, galaksitë,
Kërkuam Shpirtin mbi Yllin e vërtetë,

Kam folur gjithë natën me shpirtin,
Me fraza e shprehje pa lidhje,
Kur nisëm të flasim për mitin,
Shpirti, në shpirt ndjeu një dridhje.

Vazhduam bisedën tutje me shpirtin,
Herë dialog herë monolog në heshtje,
Gjithçka; që e bënë të vdes, a e përtërinë,
Për lindjen, vdekjen dhe jetën në përleshje.

Shpirti më doli fascinues dhe sovran,
Botë mes dy botëve… inkandeshent,
As i ngurtë, as i lëngët, as fluid – tamam,
Herë teori, herë doktrinë … koherent!?

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...