Published On: 16 Korrik, 2016

Po ushtria shqiptare bën dot “golpe”?

Në rajonin e Bizës në vendin tonë po zhvillohet këto ditë stërvitja “Sfida e Përbashkët – 16” nga Policia Ushtarake, e cila ka filluar më 9 korrik dhe përfundon më datë 18 korrik 2016, njofton Ministria e Mbrojtjes.

Qëllimi kryesor i stëtvitjes është harmonizimi dhe realizimi i detyrave të Policisë Ushtarake në operacione për të ndërvepruar ndaj rreziqeve, rritja e nivelit të aftësive profesionale dhe personale në përmbushjen e detyrave operative, për dhënien e kontributit të tyre në mbështetje të FA-së, në operacionet e emergjencave civile dhe krizave humanitare.

Kjo stërvitje kryehet në një moment kur në Turqi pati një tentativë për një grusht shteti nga ana e një pjese të ushtrisë.

Në vendin tonë ushtria nuk ka patur asnjëherë aq liri dhe fuqi sa të ndërmarrë akte të tilla.

Në fakt, edhe po të shihen fotot e policisë ushtarake, mjetet dhe pajisjet e saj luftarake janë lehtësisht të neutralizueshme edhe nga policia e thjeshtë.

Gjithashtu ushtria shqiptare nuk ka për momentin asnjë tank, përveç disa mjeteve të blinduara, si dhe një numër të kufizuar helikopterësh, ndërkohë që nuk ka më asnjë avion luftarak modern në përdorim, dhe Mig-ët e dikurshëm janë nxjerrë jashtë përdorimi.

Zor se ushtria e vendit tonë në ndonjë moment kritik për demokracinë e brendshme, mund të merrte në dorë fatet e shtetit.

Kjo nuk ka ndodhur as në etapat më delikate historike të së shkuarës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...