Published On: 17 Tetor, 2016

Po i rehabilituam turqit-rehabilituam serbët

(E para masakroi në emêr të Perandorisë e dyta të Jugosllavisë, e kush po e merr përgjegjësinë?! Faji jetim?!)

Marjan Sebaj-Sopi, Rostock’ 17. 10. 2016

Shqiptarë të dashur, një duhet ditur dhe pranuar se udhëheqës dhe ideolog të uzurpimeve përhapjes së Kalifatit, masakrave, të këqijave makabër…, që ndodhën gjatë periudhës Osmane janë në krye të gjithëve dhe gjithave turqit (jo Turqia e pas shpalljes së autonomisë dhe shtet në veti me rrënimin e kalifatit).

Një duhet kuptuar se gjithçka ka ndodhë rreth e gjatë periudhës së perandorisë Osmane ka ndodhë të udhëhequr nga Turqit këtu s’ka fjalë sepse dihet çka kenë ata ( pra ishin turq) që themeluan atë Perandori famëkeqe dhe kush e cilat familje e udhëhoqën (turq) deri në rrënimin e tyre vetëvrasës, vëllavrasës (mes veti si zakonisht për pushtet).

(Turqit) Familjet që themeluan atë Kalifat=Perandori ishin turq dhe fatkeqësisht shfrytëzuan fenë islame për qëllime të tyre politike, ekonomike, ushtarake…përmes ndikimit të fesë (konvertimeve me dhunë e pa te) arritën të uzurpojnë e mbajnë gjallë Perandorinë me tani (dmth më vonë) shërbëtorë të konvertuar në islam nga shumë popuj të okupuar.

Vêlla e motër shqiptarë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Kosova Lindore, Çamëria…, vëllezër pra assesi nuk mundim që kinse sot në emër të marrëdhënieve të mira politiko-ekonomiko-socialo-shoqërore e biznesore të përkohshme dhe të personave apo grupeve të caktuara të interesave afatshkurtra ditore apo përfitimeve egoiste personale të dikujt ta rehabilitojmë atë Perandori duke shfajësuar kokën (Koka ishin familjet Sulltane turke kurse pjesë tjera të atij trupi si duar e këmbë etj ishin popujt tjerë nê atë perandori por po ashtu të islamizuar e mos të thëm të turqizuar).

Nëse i shfajësojmë, apo tentojmë së paku me i shfajësua turqit apo ajt të themi familjet turke (sulltane) që udhëhoqën ata popuj apo Perandori ta quajmë të asaj kohe, atëherë ekziston rreziku ti shfajësojmë edhe Serbêt, pse? Sepse, edhe shkitë filluan e luftuan në emër të Jugosllavisë (dmth një mini Perandori), pra kush i bëri gjithë ato të zeza?Askush tjetër pos Serbëve në emër të Jugosllavisë, pra lexo turqve në emër të p. Osmane apo Kalifatit si të duash merre, dhe cilat familje ishin kokat ideologët e gjitha kësaj Millosheviqët=familjet Sulltane…Këtu nuk ka se çka të diskutohet.

Mirë ajo Perandori, ku pati qendrën? Cila ishte gjuha zyrtare në atë Perandori Osmane? U drejtua nga Prishtina, Sarajeva, Shkupi…Afrika? Ku kishte parlamentin kjo Perandori?’JO Jo, gjithçka u planifikonte, zbatonte me urdhrin e Sulltanëve, Turqve…gjithçka ishte “MOS KJOFSHA TURK, Gjithçka ishte Istambulli! Shqiptarët në atë perandori nuk u regjistruan osman por pikërisht turq, kjo është më se e vërtet, por flasin dokumentet!

PO I REHABILITUAM TURQIT ATËHERË I REHBILITUAM SERBËT. Dhe këta do na thonë: Ne nuk bërëm asgjë të keqe?! Ato i bêri Jugosllavia (siç thon ë sot Turqit Perandoria) e çkado të kërkoni si dëmshpërblim, përgjegjësi, falje…etj kêrkoni nga Jugosllavia sikur Turqit që fshihen pas krimeve 600 vjeçare në emër të Perandorisë.
Po as Gjermania e Hitlerit nuk ekziston por dëmet e pasojat po i paguan shteti Gjerman ende (edhe kjo ishte një lloj Reich-Perandorie ku merrnin pjesë Itali, Japonia, Kroacia e disa shtete tjera por e paguajti koka=Gjermania. Pra, Turqit e sotëm nuk kanë fajë çka ndodhi para 600 vite (edhepse ishin vet baballarët e tyre) e këndej. Kanë mëkat sot pse nuk iu japin drejta shqiptarëve nëse janë “miqë” mos të them “vllezêr” për dike? Kanë obligim moral pasi ajo Perandori vazhdimësinë e së cilës e trashëgoj dhe vazhdoi menjëherë një shtet tanimë shkurt e kjart i quajtur Turqi meqë vet Turqit formuan, udhëhoqën dhe në fund përmbysën Perandorinë-Kalifatin e vet, obligim moral t’na kërkojnë falje për dëmet e pariparueshme, dëmet që na copëtuan nė kinse Vilajete duke ia dhuruar më vonė (1919 e këndej) gjithë aleatëve të vet si Serbisë, Malit Zi, Greqisë…nga një e më tepër Vilajet = toka shqiptare për besnikëri dhe shërbime.

Tani po i shohim aspiratat e Erdoganit për Sulltanat apo Perandori-Kalifat të ri, dhe a do e lejoj këtë bota arabe-myslimane apo shtetet si Egjipti, Irani etj të marrë prapë Turqia nën drejti = sundim tokat myslimane dhe Europa e bota demokratike?! Me siguri jo! Por, tė presim e të shohim së bashku me ato aspirata tė parealizueshme ku po shkon e sa po kupton truri i shqiptarëve në përgjithësi. Dikur (1908) Prizreni nuk kishte asnjë Turk e sot? A ka Prizreni e Drenica e Mulla O(s) marit Shqiptarë?! Jemi Europë dhe popull pellazgo-Iliro-dardano- Shqiptarë, vëllezër e motra gjithë Shqiptarët pa dallim feje o bindje a përcaktim tjetër.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...